Sunday 12 February 2012

Live från Syntagma - kravaller här i Aten


Så var det dags igen, nya kravaller i Atens centrum!
Observera att de som vandaliserar i centrum är just vandaler med dolda ansikten som tar tillfället i akt när det pågår fredliga demonstrationer med tusentals människor.

Dessa galningar har inte åkt in till Syntagma och Omonia för att demonstrera utan för att förstöra och sabotera. De förstör för alla i Grekland, även för de fredliga demonstranterna som inte kan vara kvar inne i stan och visa att de tar avstånd från de nya åtgärderna.

Det är fruktansvärt det som sker! Historiska byggnader brinner, massor av marmor förstörd, flera butiker totalförstörda - mycket möjligt att detta var dödsstöten för dessa butiker = ännu mer arbetslösa..., alla trafikljus är förstörda m.m m.m. Vem får betala detta nu? Det grekiska folket.

Klicka på länken nedan för att se vad som händer just nu på Syntagma och Omonia:
ΣΚΑΪ Player TV LIVE — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)

7 comments:

Millan said...

Men gud så läskigt!!! Jag hoppas du håller dig hemma nu!! Vet inte vad jag ska tycka om allt , känner bara sån sorg :-(

Cheeky Malin said...

Ja jag får ÅNGEST!! Sitter klistrad och fasas över det jag ser och hör!

Håller med Millan, hoppas du håller dig hemma.

/Malin

Marina said...

jätteotäckt! det är så tragiskt att det alltid ska finnas de som tar "tillfället i akt" bara för att förstöra!

Äventyret framtiden said...

Fruktansvärt! Mina tankar har varit med er och fortsätter så vara. Hoppas att det lugnar sig och blir någorlunda ordning i leden. Nu är det bara för sorgligt!

Eva in Athens, Greece said...

Tack för era kommentarer, otroligt tråkigt är det verkligen!

Mona said...

Det verkar som om dessa huliganer numera passar på överallt, oavsett land och stad, att förstöra för vanligt folk. Se bara på kravellerna i London i höstas. Och förra året var det 10-årsminne av kravallerna från EU-toppmötet här i Gbg. Hemskt med alla historiska byggnader och alla som får sitt livsverk förstört.

Det ekonomiska läget måste vara fruktansvärt för grekerna. Det är svårt att förstå vad som händer. Det är ju inte bara Grekland som är illa ute i Europa och nu kanske vi ska få "hjälp" från Kina?

Eva in Athens, Greece said...

Hej Mona! Det är ju verkligen helt vansinnigt. Man trodde ju att det skulle vara ganska svårt att få ihop så många kriminella på ett och samma ställe, men tydligen så...
Första gången jag hör talas om hjälp från Kina, vad är det för slags hjälp?
Jag brukar tänka att det skulle vara väldigt bra att börja med charterresor från Kina till Grekland!