Sunday 22 January 2012

Rean i Grekland

Read in English: The Sale in Greece

Rean i Grekland startade i måndags, den 16 januari och pågår till den 28 februari. Det är samma period varje år.

 Sommarrean startar ca den 15 juli och varar till den sista augusti.

Idag var jag en sväng till Athens Metro Mall i Agios Dimitrios och där var det verkligen full rulle! Vaddå kris??? De här bilderna är tagna efter stängningsdags, tänkte inte på att fota innan då det var otroligt mycket folk i rörelse.

Ca tio pers i kön till kassan...Det brukar vara från 20 % och de sista åren upp till 70% rabatt.

En grannfru här berättade att i större affärer kan man lägga undan en vara man vill köpa redan innan rean startar tills priset sänkts! Blev ganska förvånad att höra detta, men det var väldigt vanligt berättade hon. Har inte gjort det själv, ännu i alla fall.

6 comments:

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hoppsan, lägga undan till rean! Det var en ny vri på rean måste jag säga. Men ska butikerna ändå ha ut de "gamla" kläderna för de nya så why not?!
Hittade du nåt själv på rean dp?

Klem Anna

Anonymous said...

Det låter ju som att man kan göra klipp - om man nu får reapriser på de kläder man vill ha ;=) Oftast är det så för mig med. Här hemma tycker jag att det är rea hela tiden. Det är slut på de tydliga vinter och sommarreorna, nu finns det vårrea, utförsäljningsrea osv och de går in i varandra året runt.

Snäckskalsdalen. said...

Det är rea det! Man ska kunna göra klipp men det är väl ofta som du säger, det man vill ha själv är inte alldeles rätt alltid.
Agneta kram

Gunilla said...

Hej Eva
Alltid lika intressant och kul att läsa din blogg.
Kul att läsa om olikheterna mellan våra länder. Jag skriver våra länder för jag är en stor greklandsälskare och vistas en hel del på kreta. Där jag för övrigt delar hus med Vinter på Kreta.

Kram

Tina said...

Det kanske är mer folk ute på rean eftersom de behöver shoppa billigare numera och inte kan lägga fullpris på t.ex. kläder?

Eva in Athens, Greece said...

Anna: Ja, det är väl så de tänker. På det viset vet de att den varan kommer att säljas. Kunden kanske skulle glömma bort den annars. Hittade själv en ganska fin yllejacka, typ kavaj(blazer kanske det heter)för 40 euro.

Katariina: Säkert kan man göra massor av bra fynd här nu, men man ska ha tid att gå runt och kolla...

Agneta: Precis så är det!

Gunilla: Tack snälla! Kul att ni delar hus där nu. Ska fixa en länk till din blogg också!

Tina: Säkert ligger det mycket i det du säger! Och det kan ju vara mycket folk ute i affärerna, men man vet ju inte hur mycket de egentligen shoppar.