Wednesday 9 November 2011

Resultat angående bloggkommentarer

Efter en veckas (31/10 - 7/1) enkätundersökning här på bloggen fick jag 16 svar, hade hoppats på fler, men fick istället väldigt många kommentarer vilket var superkul!

Hade ställt två frågor i min lilla undersökning:


1) Ska man svara på kommentarer i bloggen?
53% (8 av 15 personer) svarade "Ja, absolut", 46 % (7 av 15 personer) kryssade i "Om man har lust" och de två återstående svarsmöjligheterna, "Nej, det behövs inte" samt "På vissa" fick inget gensvar.


2) Var ska man svara på kommentarer i bloggen? 
81 % (13 av 16 personer) kryssade i "I sin egen blogg", 18 % (3 av 16) kryssade i "I besökarens blogg" och 6 % (1 person av 16) "I ett inlägg" (man fick välja flera svar och det här var säkert ett sådant fall, d.v.s att man i enstaka fall kan svara i ett inlägg). Ingen valde "I båda bloggarna".

Alla tycker inte lika och det är väl tur det! Många har skrivit små meddelanden ovanför kommentarsfältet och eftersom jag själv helst inte vill ha svar på mina kommentarer hos andra i min blogg har jag också skrivit ett litet meddelande där nu.


Om du har Blogger och också vill skriva några rader där i din blogg går du bara till "Inställningar", därefter "Kommentarer" och sedan skriver du det du vill säga i rutan "Kommentarsformulär för meddelande".


Läs inlägget "Var svarar man på kommentarer i bloggen?" med alla intressanta kommentarer!

7 comments:

Semester & Mat said...

Intressanta siffror.
Men sådant meddelande har ju jag också, men inte vid den texten utan att det står att det ska vara relaterat till inlägget det som skriv annars publiceras det inte.
Kan säg att det hamnar en hel del i papperskorgen ;)

Tina said...

Jo, just det. Jag tror att det är en generationsgrej för de yngre brukar svara på kommentarer hos den andras blogg. Medan vi "lite äldre" svarar i vår egen blogg.

veronica said...

Oj, jag missade att vara med i undersökningen:(
Men, jag tycker nog att alla gör väl som dom vill med sin egen blogg..
Fast självklart är det trevligt när man ser att bloggaren tar sig tid att svara på kommentarerna och svaren tycker jag ska stå på sin egen blogg, konstigt nog, för om man svarade på den andres blogg så skulle man ju inte missa det som man ofta gör när man inte går tillbaka för att läsa det.

Själv så har jag nog blivit sämre på att besvara OCH kommentera med för den delen och tur är väl det om det skulle bli såna här långa varje gång;)

Eva in Athens, Greece said...

Caroline: Jag har sett det och det är många som skrivit så, och det jag skrivit är väl nästan samma sak egentligen. Har dock inget emot om jag får frågor där om något annat t.ex. Det är i alla fall jättebra att man kan skriva några rader där, så kan man få ha det lite som man vill!

Veronica: Visst är det så att man kanske kan missa något svar, men jag föredrar ändå det. Klicka på länken till mitt förra inlägg där jag skrivit varför.
Det har ju blivit fler och fler bloggar man vill läsa och gärna kommentera något på också, så det är svårt att hinna med som man skulle vilja...:(

Eva in Athens, Greece said...

Tina: Ja faktiskt verkar det ofta vara så! Inte alltid förstås, men det var en ny kul synvinkel på det hela...

magazin said...

Jag hittade en ny webbplats kan titta på gratis filmer Sverige http://www.nordic-tv.com

Eva in Athens, Greece said...

Tack för tipset, Magazin!