Friday 25 November 2011

Höstfärger från GlyfadaIdag hade det passat fint med ett sådant bildcollage som många gör i sina bloggar, men vad jag kan förstå går det inte att fixa med Blogger och Picasa. För mig blir det åtminstone mellanrum på bilderna i sidled. Så nu är det väl dags att ladda ner programmet Photo shop!


Eller vet ni något annat program som är lika bra och gratis? Visstja, min bror hade tipsat mig om Irfan View, men av någon anledning har det försvunnit från min desktop. Ska fixa det igen
och kolla om det går att göra foto-collage. Brorsan är jättenöjd med programmet i alla fall, det går att göra allt som han vill.

Nu måste jag ut och leta fina muggar för varmchoklad till kafeterian!
Tjingeling!

12 comments:

Karin said...

Vackra höstbilder och särskilt den med min favoritfrukt "loti", för det är väl det på första bilden? Lycka till med muggköpet!

Min plats i solen said...

Hej Eva!

Härliga höstbilder du bjuder på idag! :)

Själv använder jag mig av Photoshop för bildredigering men alla mina collage gör jag i Paint. Tycker att det är väldigt smidigt att arbeta i så det kan jag rekommendera.

Ha en trevlig helg vännen!

Kram Lotta

Jennie said...

Hej Eva!
Jag använder PhotoScape, också ett gratisprogram. Funkar bra tycker jag. Till större "projekt" använder jag Photoshop men för enklare collage och redigering är PhotoScape mycket snabbare.

Trevlig Advent!

Anonymous said...

Waooo underbara foto ♥...
Bildkollage kan du göra i Photoscape (Gratis) + mycket annat roligt :)
Ha en fin Fredag/Helg!

Ika said...

Mycket fina höstbilder och så härligt att se lite sol. Här har varit grått och dimmigt länge nu men varmt och skönt. Ha en skön första adventshelg!

Semester & Mat said...

Men visst kan man göra bildcollage i picassa. Jag har ju gjort ett enkelt senast igår kväll som jag lade ut på bloggen, kan ju välja till fler bilder också där.
Eller vad menar du att du vill ha?

Anonymous said...

Väldigt fina höstbilder!
För mig gör det inget att du inte hade ett kollage. Nu kan jag njuta var bild för sig. =o)
Ha en trevlig första advents helg!

Eva in Athens, Greece said...

Karin: Har faktiskt aldrig sett den frukten förut! Så tack för upplysningen. Letade och ser att det mycket riktigt är Λωτός! Kul, kul! Är de goda?

Lotta, Jennie och Fru Eriksson: Tack så mycket för era tips!

Ika: Tack så mycket, hoppas ni också får lite sol! Eller mycket! En fin första Advent till dig också!

Caroline: Jasså? Då måste jag kolla på vår andra dator. Här på lap-topen kan jag bara använda webläsaren Opera och det står faktiskt : "Den webbläsare du använder stöds inte helt. Vissa funktioner kommer inte fungera så bra, men du får gärna titta in."när jag går in på Picasa, men jag kunde ju inte tro att någon funktion bara inte finns med p.g.a det.

Tine: Tack så mycket, men jag måste ju utveckla mig och bloggen!:) När det blir är en annan sak...


Ha en fin lördagkväll och Första Advent önskar jag er alla!

Eva in Athens, Greece said...

Caroline, har sett nu att då man klickar på åtgärder står det "Gör ett collage", men med ljusa bokstäver och det går inte att klicka på, varken med Opera eller Google Chrome som browser. Vad tror du, finns det något annat sätt?

Semester & Mat said...

Börjar med att ursäkta att jag slängde ur mig ett tips utan att kolla upp reaktioner...

Knepigt.
Vilken version har du av picassa?
Vi har picassa 3, om det är där problemet är.
HAr inte "åtgärder" på min, utan det mest liknande är "Skapa".
Men när man har en mapp öppen, så man ser sina bilder i den större rutan då kan man klicka på den andra knappen, som heter "skapa collage", nedanför mappnamnet.

Se också till att ha en bildmapp öppen, det kan ju vara därför den inte går med på att skapa ett collage för att det inte finns några bilder öppna?
Har tagit en skärmdump nu och gör ett inlägg om detta så ser du hur det ser ut på min skärm.

Tycker inte att det borde spela in vilken browser man använder, tror mera på vilken version.

Fick något att bita i denna lördagkväll ;)

Semester & Mat said...

Här kommer länk till mitt inlägg med skärmdump: http://barbaskon.blogspot.com/2011/12/till-eva-i-aten.html

Eva in Athens, Greece said...

Tusen tack, kära Caroline! Inte har du något att be om ursäkt för, knasfia! (Jag förväntade mig verkligen inte att du skulle se vad jag skrivit här bland kommentarerna, så därför skrev jag till dig direkt efter att jag skrivit kommentaren.)

Det måste vara versionen då, ska fixa det.
Visste inte ens att det fanns versioner, trodde att det uppdaterades automatiskt, ja alltså att de bara genomförde ändringar i programmet. Vissa saker har då ändrats sedan förra året.
Tusen tack än en gång!
Kramis