Wednesday 16 November 2011

Färga dina All Star Converse!

Click for English: Dye your All Star Converse
Vår dotter hade dessa Converse-skor som hon aldrig använde p.g.a färgen. Så då hittade vi på att vi skulle färga dem svarta med tygfärg. Även om gummit/plasten skulle missfärgas var det värt ett försök eftersom skorna ju aldrig använts på mer än 2 år.

Färgen jag hittat här är denna. Är dock inte speciellt nöjd, är inte alls lika bra som de tygfärger som finns att köpa i Sverige. Kläderna färgar av sig nå fruktansvärt i flera tvättar efteråt. Ett sådant här kuvert räcker till ett par jeans eller motsvarande och kostar i sybehörsaffären 1,80 euro. Dyrt är det inte, men det kan ju bli dyrt att tvätta separat flera gånger...


Så här blev resultatet! Snygga, va'? De blev ju inte svarta, beroende på skotygets blandmaterial, men vi tycker att de blev snyggare än om de blivit svarta. De blev mycket mörkt lila. Det står 90 grader på kuvertet, jag färgade skorna i 40 grader.

Dottern har dom varje dag nu!

Ha en fin dag!

8 comments:

Marina said...

Himla läckert resultat!

Anki said...

Åh så fina de blev! Inte för att jag tyckte den andra färgen var ful (ÄLSKAR rosa!) men vilket bra resultat med att färga. Jag har ett par vita och är supernöjfd men jag kanske tröttnar och då kan jag helt klart tänka mig att färga dem.

Tina said...

Dom blev ju jätte snygga!

~ INA ~ Inas☆House said...

Jättesnygga! Läcker färg! :)

Anastasia said...

Wow vilken snygg färg det blev på skorna :)

Eva in Athens, Greece said...

:) Kul att ni också gillar färgen!
Kram, kram

Emma said...

Nu är ni nog ensam om just den färgen på ett par converse skor. Jag har inte vetat att man kan göra såhär, resultatet verkar ju bli väldigt bra också.

Eva in Athens, Greece said...

Emma: Kul när någon får veta något nytt av mig!