Tuesday 18 October 2011

Gräsmatta på rulle

Ganska gullig brevlåda, eller hur?!


Ganska vanligt här i Aten när man ska anlägga en gräsmatta är att man köper den färdig på rulle såhär! Och det är riktig gräsmatta, inte i plast om ni kanske trodde det. Men det kanske är vanligt i Sverige också nu för tiden, vad vet jag?

Jag är förkyld och har feber och det är inte roligt alls! Kallt har vi fått oxå, i morse var det bara 11 plus.

Har ni kollat listan med svenska bloggare i Grekland på sistone - är med flera nya!

8 comments:

Marina said...

Första gången jag såg gräsmatta på rulle var när våra grannar rullade ut en och det var i mitten av 80-talet, men då var det verkligen konstigt! Jag tror att det är en hel del som gör det idag, men jag vet inte hur vanligt det är.

ღ ℬabbi said...

Det är väldigt vanligt med gräsrullar, kanske inte hos privatpersoner men hos företag och kommuner. Vi har +3 ute och sista nätterna har det varit frost, inget kul alls..krya på dig där borta. Kram

Aleka said...

Jorå rullgräs finns allt hemma också =) Och här på Kreta är de riktigt ruggigt också. Fy. Stackars gäster som flyger ner till 14 grader och flera dagars spöregn!


sv:
Nej de verkar verkligen inte vara någon stor grej med julen här. Får se vad dom kommer tycka om min svenska jul! =)

Ah dom känner jag igen, sånna har jag nog smakat. Får se vad vi får ihop. Något mysigt blir de nog ändå.

Yes, namnsdagar har jag lite bättre koll på. Men eftersom vi som sagt är i Sverige så är de lite svårt för svärfar att fixa något själv, så tänkte de skulle vara trevligt om vi fixade lite firande åt honom istället.

Får nog bli en riktigt ordentlig svensk jul och sen få

Semester & Mat said...

Lät inget vidare med förkkylning, hoppas du snart känner dig bättre.
11 grader, ja det börjar på bli kyligare i Grekland, men hur varmt är det på dagarna då?
Vi var på Kos ett år kring denna tid, sista säsongsveckan. Men det var rätt hyfsat då, strandväder varje dag.
Ska spana in de svenska bloggarna som är i Grekland när jag jobbar imorgon natt - så jag får ännu mer längtan till Grekland ;)

Ha en fin dag!

Snäckskalsdalen. said...

Får man höstförkylningar när man bor i Grekland också, trodde man slapp det..... skojar. Har ni så svalt väder, som här ungefär, fast det är allt så att 11 gr kan kännas mycket olika, det finns liksom varma 11 gr och det finns Sverigekalla 11 gr.
Jo, då, det är väldigt vanligt med färdig gräsmatta i det gamla landet i norr, praktiskt, fort och bra. Kanske t o m lättare här där det är fuktigare och svalare än i ett varmt land, det ska tydligen gå fort när man lägger ut den....för just torkans skull.
Krya på dig!
Agneta kram

Linda - Mitt liv i Grekland said...

Här har vi också kallt och värmen i huset har dom inte satt igång ännu. Termometern inne visar nu 16.5 grad och vi vet ju hur rått det blir inne i grekiska hus.

Krya på dig!!!

Min plats i solen said...

Usch, din stackare! Förkylning är inget roligt alls. Krya på dig kära vän och så hoppas jag att du snart är på benen igen.

Här har regnet och blåsten piskat mot rutorna hela dagen. Riktigt ruskväder, så idag hoppade jag över min promenad. ;)

Jo, de där gräsmattorna på rulle är populära här i Sverige också. Smidigt kan jag tänka mig om man inte har tid eller lust att vänta på att ett gräs ska växa upp. Vår egen gräsmatta består till allra största del av mossa så vi funderar på att kalla det för en mossmatta istället för gräsmatta. ;) Fördelen är att det är väldigt mjukt att gå på och att jag aldrig behöver köp mossa i affären till mina ljusstakar vid jul. ;)

Sköt om dig nu och krya på dig!

Kram Lotta

Eva in Athens, Greece said...

Hejsan Hoppsan!
Marina: Ojoj, för så länge sedan!

Babbi: Ja, det kan jag tänka mig. Har svårt att se framför mig många svenskar som skulle köpa färdig gräsmatta, eftersom svenskar faktiskt är otroligt duktiga och praktiskt lagda överlag!

Aleka: När vi bodde på Kreta led jag också alltid med turisterna när det var dåligt väder, även om det ofta var bra för affärerna (kortsiktigt). Man vill ju att turisterna ska vara nöjda och glada!

Caroline: Vädret den här årstiden i Grekland är väldigt oberäkneligt. Om man åker hit på semester kan man få sol och plus 25 hela veckan, men man kan också ha otur och få regn hela veckan...men havet är fortfarande varmt, åtminstone i södra änden av landet.
Idag har vi haft en solig och jättefin dag här i Aten med en temperatur på närmare 20 plus.

Agneta: Visst blir man förkyld här också, men jag var faktiskt betydligt oftare förkyld då jag bodde i Sverige. Här i Grekland är det allmänt känt att man håller sig friskare under vinterhalvåret om man badat ofta i havet under sommaren, så kanske beror det på det?! Att här i landet kan vi bada mer i havet om somrarna!

Linda: De försöker nog spara in på den dyra värmeoljan så länge det går i år...Man kan ju sätta på sig en extra kofta, men man vill ju inte gå omkring med vantar inomhus...Du skulle kunna köpa ett elekriskt element så länge kanske.

Lotta: Hoppas ni fått skönare väder nu! Det låter perfekt med en mjuk mossmatta!


Tack för alla era snälla Krya på dig-önskningar! Är frisk och kry nu igen, tack och lov - fy så trist det är att vara sjuk! Men man uppskattar desto mer sedan att få vara frisk...