Sunday 30 October 2011

Bloggtoppen kapad!

Om ni har bloggen registrerad på Bloggtoppen och använder samma lösenord på andra platser på nätet bör ni genast ändra lösenordet på de andra platserna! Har redan hänt att de som kapat Bloggtoppen varit inne och ändrat i profiler på Facebook t.ex
Ännu värre är att de kan ändra lösenordet om de kommer åt din mail t.ex, så att du själv inte kan komma åt den.

Det är helt sjukt hur människor kan hålla på med sådant här! Det är verkligen att erkänna att andra människor är mer värda än de själva tycker jag. Om de är så pass smarta att de kan hacka och greja med datorer, varför inte använda den intelligensen till att skapa något nytt riktigt smart som de kan tjäna pengar på?!

Läs själva vad Bloggtoppen skriver.

Hoppsan, nu ser jag att massor med fler sajter är drabbade. Ni kan läsa mer här om dataintrånget: Revue.se
Ojoj, nu läste jag i Aftonbladet också att det är ett av de största dataintrången som gjorts i Sverige. Ni kanske redan kände till allt detta, men jag har inte läst Ab på ett tag.

(Rooney Mara -  Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av "Män som hatar kvinnor"; "The girl with the dragon tattoo" som ska ha premiär i USA, Canada och Sverige den 21 december. Vi som älskade Noomi Rapace i rollen som Lisbeth!)
Ja, varför jag sätter in bilder på rollfiguren Lisbeth Salander är ju för att hon är en otroligt skicklig hacker!

7 comments:

Snäckskalsdalen. said...

Ja, här har det varit rena röran och speciellt har riksdagsledamöterna råkat illa ut, hackrarna har gått in och skrivit åsikter som inte stämmer för resp ledamot osv.
Och det verkar krångligt att komma ihåg var man har alla lösenord som är samma som man har på bloggtoppen....
Jag hoppas det bedarrar och tonar bort och att inte alltför många råkar illa ut.
Men om intelligens är normalfördelad, det kan man undra ibland......
Agneta kram från världens dimmigaste land

Elle said...

Fattar inte vitsen med att förstöra för vanliga Svensson-bloggare.
Särskilt intelligent är det ju inte.

Aleka said...

Oh vad man blir TRÖTT! Vad får man ut av att bara förstöra för människor. Idioter! Jag har iaf inte blivit drabbad... än sålänge. Men håller på att ändra om bland mina lösenord överallt på nätet just nu.

ღ ℬabbi said...

Jag hör inte till de drabbade tack o lov...de människorna kanske skulle börja fundera på att skaffa sig ett liv istället för att förstöra för andra! Kram

Grekland nu said...

Minns inte vad jag hade för lösenord på Bloggtoppen men så fort jag fick veta så bytte jag lösenord för mejl och blogg. Inte vet jag om det hjälper, men än har jag inte märkt nåt konstigt i alla fall. Trist med sånt här!

Elzie said...

Har ingen aning om jag är med i Bloggtoppen över huvud taget, men jag tror inte det. SÅ intelligent är jag, haha.

Ja, det ska bli intressant att se om den amerikanska varianten av Män som hatar kvinnor blir bra. Man känner nog lite att den är "svensk" i alla fall.

Ser verkligen fram emot att se dina kort.
Ha en fin vecka.
Kram Elzie

Eva in Athens, Greece said...

Tack för kommentarerna kära ni!

Haha, Elzie, hoppas bara jag kommer ihåg det fram till jul, men vänta dig inte för mycket...Dina julkort är säkert mycket finare!