Sunday 18 September 2011

Fashion designer Sofia Kokosaláki för Diesel i New York

Mercedez-Benz Fashion Week i New York pågick 8-15 september. Där deltog bl.a den grekiska klädskaparen Sofia Kokosaláki med en kollektion för Diesel inför våren och sommaren 2012.

Som vanligt imponerade Sofia med sin design och har fått mycket fin kritik från modevisningen.

Sofia Kokosalaki har fått flera fina utmärkelser och är ofta omskriven i Vogue och andra modetidningar.

Hon designade även mycket kläder till OS i Aten 2004 och var dessutom vald till chefsdesigner - hon översåg all kläddesign!

Här en 4 minuters video av hennes läckra kollektion som visades i New York nu den 13 september:
När jag var 18-30 hade jag definitivt gärna satt på mig detta! Och flera av de andra skapelserna också för den delen...

Men med i kollektionen fanns även sådant som jag gärna skulle ha nu som t.ex de vita långbyxorna med den beiga kavajen som kommer in på catwalken som nummer tre. Vad tycker ni om kläderna?

Sofia i egen hög person:

Läs mer om Sofia i brittiska Vogue(på engelska).
Sofia Kokosalakis officiella hemsida.
Sofia Kokosalakis på facebook.
Bilderna är tagna av modefotografen John Aguino.

Bl.a den isländska sångerskan Björks ocean-klänning, i öppningsceremonin av OS i Aten, var designad av Kokosalaki.

Titta gärna in hos den unga modeskaparen Niki i Lund! (Blogg på grekiska.)

6 comments:

Alicia T said...

Hej och tack för en otroligt bra och läsvärd blogg, intressant att se vad som händer i Athen.. Jo det är såhär att jag ska packa väskorna och flytta (eller vara borta en längre tid, inte bestämmt ännu) till Grekland senare i år eller nästa år. Min pappa är från Grekland så jag kan både tala och förstå bra, men jag är inte så erfaren av "vardagslivet" i Grekland. Tänkte bara kolla med dig hur du tycker det är och så. Självklart så är det säkert skillnad från vardagslivet i Sverige, men likheter finns det ju säkert. Hur funkade det t.ex för dig i början när du flyttade till Aten/Kreta? Några tips på hur man ska ta sig till i början?
Otroligt tacksam för svar!
Mvh Alicia

Niki said...

tack Eva :) Det värmer !! Jag älskar denna designern, hon är så otroligt unik och lekfull i sitt skapande, allt från sina statyliknande draperade figurer (var nog för ett-två år sen den kollektionen gjordes) till det nyare "inredningsmodet" där hon skapat interiörer med hjälp av kläderna ^^ hon är en stor inspirationskälla för oss på skolan :))

puss och kram!!
Niki

Marina said...

Mycket snyggt i klädväg där!

Fru Venus said...

Oj vad mycket snyggt! 20 år yngre och 30 kilo lättare så.... ;-)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Alicia! För min del blev det på något sätt aldrig bestämt att jag skulle flytta till Grekland - det bara blev så...:)
Eftersom du talar språket tror jag inte att det kommer att bli några problem för dig. Ganska mycket är ju annorlunda och i början retade jag mig kanske mer på en del saker, men det beror ju bara på att man växt upp i olika miljöer. När greker flyttar till Sverige tycker de säkert att mycket är konstigt i början också...:)
Mitt bästa tips är att vara open-minded!
Vad ska du göra när du kommer hit? Ska du plugga eller söka jobb? Just nu är det verkligen inte det lättaste att hitta jobb här, från att ha varit superlätt för bara ett par år sedan. (Om du ska söka jobb kan du kolla den grekiska sajten Χρυσή Ευκαιρία, men det är alltid bäst att göra ett personligt besök.)
Lycka till med allt!
Kram

Eva in Athens, Greece said...

Niki: Kul att ni pratar om henne på skolan i Lund också! Förstår att hon är en inspirationskälla för er!

Marina: Tycker jag oxå!

Fru Venus: Hihi, precis, smalare och yngre skulle man vara...eller egentligen skulle man säkert kunna hitta en massa snygga kläder ändå, om man verkligen skulle vilja! Det finns riktigt snygga kläder för alla kroppar, men man är antagligen inte tillräckligt intresserad...