Monday 4 July 2011

Rena och fräscha kuddar i sommarvärmen!

Nu när sommaren är här med värmen tycker jag att det passar bra med det här tipset! Åtminstone i Grekland kan det ju vara väldigt varmt även om nätterna och det kan bli lite svettigt. Alla har vi väl märkt att fast kuddar går att tvätta blir de inte lika mysiga efter många tvättar, så för att slippa tvätta kuddar så ofta - de behöver ju oftast ganska lång tid att torka också - så gör man bara så här:

Man har ett extra örngott under, eller varför inte två? Helst vita så att det inte syns igenom några starka mönster. De här behöver förstås inte vara några fina örngott, gamla och nötta går bra. Har man inte några kan man ju inhandla några billiga.

På det här sättet håller sig kudden fräsch länge!
(Bara lite fler örngott att tvätta...)

Fler tips:
Stearin på kläder och dukar
Rengöring av rostfritt stål
Bästa avkalkningsmedlet
Färgar plagget?
Klädnypor bra till mycket!
Snabbt byta av dragkedja med Zlide On
Lättfixat fat till utekatterna
Smutsiga leksaker?
Lägre elräkning med äggklocka
Bli av med huvudlöss

7 comments:

Äventyret framtiden said...

Tack Eva,
jag har tittat igenom alla dina fina tips!
Flere av dem skall jag använda mig av:)

Ha det gott hälsningar från ett mulet Åland

Linda - Mitt liv i Grekland said...

Ja eller så kan man köpa överdragen till kuddarna som finns funkar dom me, brukar tvätta dom med me jänma mellanrum!

Eva in Athens, Greece said...

Va' kul Pettas!


Aha, Linda, typ några speciella skyddsöverdrag? Har jag inte sett här i Grekland, å andra sidan har jag inte letat heller...Borde kanske finnas på Ikea då förstås?

Elle said...

Jag brukar stoppa in kuddarna i torktumlaren. Det gör dem lite fluffigare.
Fast nu är torktumlaren trasig...så jag får nog återkomma till ditt tips!
Kram Elle

Karin Fogelberg said...

Hej Eva! Bra praktiska vardagstips. Hela din lista alltså med tips. För av avkalka vattenkokaren använder vi vinäger, gör ett uppkok och låter sedan stå över natten. Karin

Eva in Athens, Greece said...

Hej Elle! När man ska tvätta kuddar och duntäcken skulle det faktiskt varit väldigt praktiskt att ha en torktumlare! Det tänkte jag inte på att många av er kanske har sådana, men hur som helst kanske det är bra att minska på antalet tvättar. Eftersom vi bor i Grekland med så mycket sol och värme har jag valt att inte ha torktumlare, även om man skulle ha mycket bra användning av en sådan under vintermånaderna...
Kramis

Eva in Athens, Greece said...

Hej Karin och tack så mycket! Har jag också provat någon gång, men nästa gång ska jag låta det stå över natten som ni gör!

Fanns ingen länk till er blogg här i kommentaren, så för er som inte vet kan ni gå in på sidan "Alla svenska bloggar i Grekland" häruppe under bloggrubriken och leta reda på Karins blogg "Dimitriosliv" från Peloponnesos!