Friday 1 July 2011

Korfu - Κέρκυρα

Hit vill jag åka! Den här vackra ön i Joniska havet, väster om Grekland, verkar ha allt! Naturlig skönhet, många sevärdheter (fästning, gamla byggnader m.m), underbara stränder, shopping och uteliv.
Ön Korfu tillhör ö-gruppen "Joniska öarna" som även brukar kallas för "Sju-öarna"(gissa varför!). Korfu har 110.000 invånare och en storlek av 614 km2 (halva Öland).

År 2007 blev den gamla delen av staden Korfu medtagen på UNESCOs lista över Världsarv.

Det finns en by i staten New York som fått namnet Corfu efter ön! Antagligen var det väl en utvandrad grek från ön som bosatte sig där en gång i tiden.

Har du varit på Korfu? Vad tyckte du om ön?The Corfu Blog (på engelska)
John's Corfu World (skrivs av greken Giannis på engelska)

4 comments:

Grekland nu said...

Jag vill också åka till Corfu! Var där och åkte moped för 35 år sen, men sen dess har jag inte varit där. Jag har föreslagit för maken att vi ska ta en tur dit i augusti, får se om det går i lås...

Monica said...

Hej Eva, jag har varit på fina Korfu, ett antal år sedan kanske år -99 det var underbart fint grönt och bergit...vi bodde i en by vid namn Agios Gordis på sydvästra Korfu, men med moppeturena var vi runt hela ön och en dag med buss till Korfu stad...underbart vackert.åk dit, det borde jag ..åka dit igen alltså=).kram

Steve said...

Korfu är oxå en av mina 70-talsbekantskaper. Jag ville besöka fängelset där men det gick inte, trots rekommendationsbrev mm.
Trivsam som alla grekiska öar jag besökt, men lite för elegant för min smak. Kommer dock inte ihåg vad denna känsla beror på. Inte med på 10 i topp i a f.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Ingabritt! Kul! Hoppas det blir Korfu för er i augusti då, så man får veta lite mer!

Hej Monica! Kul att höra! Måste absolut åka dit en dag!

Hej Steve! Jag fick den där känslan som du beskriver när jag var på Teneriffa efter att ha varit mycket på de grekiska öarna...allt var liksom så ordnat och perfekt att atmosfären inte blev lika gemytlig som i Grekland...?! Hm, men kanske jag gillar Korfu ändå...det är ju i alla fall Grekland! Nå, får fara dit och kolla helt enkelt!