Saturday 9 July 2011

Hyperion - grekisk energibox

Det grekiska företaget Defkalion Green Technologies, med sitt huvudkontor här i Glyfada, har nyligen presenterat en energibox, "Hyperion" (namnet efter en solgud i grekisk mytologi), vilken är baserad på italienaren Andrea Rossis energi-katalysator, "E-cat".

Hyperion levererar upp till 33 gånger mer energi än den matas med och tekniken kan reducera dagens el-pris med upp till  90 %. Tekniken lär även vara helt miljövänlig och fullkomligt ofarlig! (För bra för att vara sant!?)

Läs mer i Ny Teknik.

En liten video om Rossis revolutionerande uppfinning som förmodligen bygger på en hittills okänd kärnreaktion:Grekisk TV om katalysatorn och Defkalion Green Technologies:


Tidigare inlägg om grekiska uppfinningar:
Minoerna uppfann datorn!
Einsteins lärare var grek!
Ny metall uppfunnen av grek!
Hi-tech soptunna!
Harry Potters osynlighetsmantel

5 comments:

Steve said...

Hyperion, precis vad Grekland behöver i dessa tider. Eller, kanske ändå inte för detta låter inte bara som årets, årtiondets, århundradets, årtusendets största bluff. Nej, snarare tidernas största bluff. Lanserad med grundantagandet att ju otroligare det låter, desto större chans att bli trodd. Men visst, bara att lansera tidernas bluff är värt ett Nobelpris i sig.

Anonymous said...

Kanske lite överdrivet cynisk reaktion Steve.. Eller?
Nina

Steve said...

Nina: Cynisk? Ja, ibland kan realism kanske gränsa till cynism beroende på betraktarens öga.
Cynism för cynismens skull är annars en etikett jag inte vill ha.

Marina said...

Jo det låter ju alldeles utomordentligt jättebra...kanske f ö r bra för att vara sant, eller??

Eva in Athens, Greece said...

Vem bluffar? Det grekiska företaget Defkalion Green Technologies eller italienaren Rossi? Eller är det ett bluffsamarbete som Ny Teknik m.fl gått på?