Monday 27 June 2011

Greek Idol 2011 - final igår!

Igår var det final i grekiska Idol, "Greek Idol", och det var två superduktiga sångare som tävlade om första vinsten:
21-åriga Malou Kiriakopoulou från Kalamáta och 32-årige Panagiotis Tsakalakos, född och uppvuxen i USA (New York, Los Angeles).

Här framför de Antonis Remos' "Echo esenna plai mou" ("Jag har dig vid min sida") tillsammans:

Malou sjunger här en helt ny låt, "Poli mou paei" ("Den passar mig helt"), skriven av Vassilis Gavriilidis:

Pinks "Fuckin' perfect" framförd av Panagiotis:
Jag höll nog på söta och rara Malou, men vinsten togs rättvist hem av Panagiotis. "Rättvist" beroende på att han är mer komfortabel på scenen (men han slipper i och för sig högklackat...). Hur som helst spelar det inte så stor roll vem som vann - båda kommer helt säkert att göra en toppen- karriär! Congratulations and Celebrations!

9 comments:

Anonymous said...

Men den sistnämnde har nog rösten som krävs för att vinna, synd att han sjöng på engelska bara. //Katariina

Monica said...

Snart börjar väl Idol här i Sverige igen...börjar tröttna på det faktiskt...men om man kan hitta nya talanger så visst för mig, men de som vinner blir sällan något, inte i Sverige i alla fall, det brukar vara 2an som blir nått. Ha det gott/ Monica

Anonymous said...

Kom ner på Syntagma istället för att titta på tv!!!! Kram Nina
(kan fortfarande inte kommentera med mitt konto)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Katariina: Men visst har Malou också en jättefin sångröst? Jag tycker hon är jättebra i alla fall!

Hej Monica! Det har väl funnits här 2 eller 3 år, men före det fanns ju andra liknande program. Jag har alltid älskat show-program, ändå sitter jag aldrig bänkad nuförtiden, det är mer sporadiskt tittande. Här har det också varit så flera gånger att det inte gått som väntat för vinnaren, men ganska många ur varje programserie, eller vad man ska kalla det, gör karriär. Här i Grekland finns ju alla dessa bouzoukiklubbar som behöver artister och speciellt nu är det ju perfekt för dem med nya, som inte tar så mycket betalt...

Hej Nina! Haha, jadu, skulle faktiskt vara kul att kolla in stämningen där...men det är allt lite läskigt med så många människor...så många upprörda människor skulle jag kanske skriva - man vet liksom inte vad som kan hända...är du aldrig orolig då du är där?

Sandra Sundbäck said...

Hej, vilken trevlig blogg. Jag och min blivande man åker på bröllopsresa till Kreta och Gouves i september. Såg att du skrivit om Gouves tidigare. Hur är det där? Vad kan man hitta på som ligger i närheten?
Vi ska vara där två veckor 4-19 september.
/Sandra ssundb_ck@hotmail.com

Eva in Athens, Greece said...

Hej Sandra! Jätteskoj att du hittade hit! Har precis kikat in på er trevliga bröllopssida!
Är lite trött just nu, plus att jag måste tänka lite på mitt svar, så att jag inte glömmer något! Jag har bott i Hersonissos, som inte ligger så långt från Gouves i 20 år faktiskt. Jag återkommer i ärendet imorgon eller på onsdag!
Kram, kram

Eva in Athens, Greece said...

Oj, förlåt Sandra! Ön Spinalonga har ju blivit ännu mer omtalad efter bästsäljaren av Hilslop, så den lilla ön är allt värd ett besök. Den ligger nära den vackra staden Agios Nikolaos, ca 3,5 mil från Gouves skulle jag tippa. Ett stort väldigt fint undervattens-aqvarium finns i Gournes, nära Gouves: Cretaquarium. Det är nära till två stora vattenparker; Aquaplus på vägen mot Kastelli och Watercity i Anopolis. Det minoiska palatset Knossos utanför Iraklion är väl nästan ett måste!
Hersonissos har en väldigt fin strandpromenad med barer och en liten kyrka inbyggd i berget nere i hamnen samt tre gamla byar lite uppåt i bergen med fina gränder.
Mycket goda vänner till oss har en jättemysig taverna i Gouves som heter "Mylos" - jättegod mat och bra service!Lena och Mákis heter de som har den. Den ligger på en väg som går ner mot strandpromenaden.
Hoppas ni får en supertrevlig bröllopsresa!
Kram, eva

Sandra said...

Åh tack vilka bra tips. Ska bli underbart att komma iväg. :)

Eva in Athens, Greece said...

Önskar er ett underbart bröllop, Sandra! Lycka till med allt och titta in igen när du har lust!
Φιλάκια!