Tuesday 3 May 2011

Skolfrånvaro och Eucalyptusträd...

Idag har jag varit på skolan och fyllt i frånvaroformulär för pojkarna. Båda var sjuka en dag var lite innan påsk. Man har 2 veckor på sig att som förälder intyga barnens skolfrånvaro, men man får bara intyga upp till ett visst antal timmar(!) - resterande frånvaro räknas som ointygad hur som helst(mycket underligt måste jag säga...). Nåväl, hur är det med sådana saker i Sverige nu för tiden? Jag har inget minne av några skriftliga intyg, men man ringde väl till skolan tror jag.

Tittade efter i skolans papper och eleverna får ha max 114 frånvarotimmar varav max 50 med föräldra- eller läkarintyg. Det sista förstår jag verkligen inte vad det kan finnas för tankesätt bakom - är det inte alltid bättre om föräldrarna vet om och kan intyga frånvarotimmarna?

Det finns många vackra Eucalyptusträd här i Glyfada. Jättegummiträd är visst ett svenskt namn som finns på dessa träd, som hör till jordens största. Kolla in stammarna.  


Den här lilla stigen hittade jag och gick på till marknaden. Handlade potatis, auberginer, squash, blomkål, broccoli, morötter och paprika. Lagade sedan favoriträtten Briam. (Inte i något av marknadsstånden gav de mig kvitto utan att jag frågade...)

Släpandes på kassarna fick jag en välbehövlig liten fotopaus då jag fick syn på det här fina motivet...

4 comments:

Anonymous said...

Mmm briam lät jättegott! Går den att laga i varmluftsugn tro? 2 timmar låter väldigt länge i en sådan ugn, kanske får laga den hälften av tiden eller lite mer.

Härliga bilder som vanligt. Särskilt den sista.

Eva in Athens, Greece said...

Tack snälla Katariina. Det går säkert med mindre tid i en vanlig ugn oxå, det beror på hur mycket tuggmotstånd man vill ha!

Steve said...

Vacker stig.

Eva in Athens, Greece said...

Alltför kort dock...