Monday 9 May 2011

Pao europeiska mästare i basket!


Det grekiska laget Panathinaikos vann igår finalen i Eurobasket i Barcelona med 70-78 mot Makabi Tel Aviv och är i och med det Champions för 6:e gången! Åren 1996, 2000, 2002, 2007 0ch 2009 har de också tagit hem titeln.

5 comments:

Steve said...

Stark prestation och bra för Grekland.Jag är allätare av sport men har aldrig fastnat för basket. Kanske för att vi inte har någon stark baskettradition i Sverige. Dessutom har jag alltid varit för kortväxt för basket där bara poänggörarna räknades på den tiden jag provade på. Då hade den viktiga rollen som guard, där 178 cm är ok, inte ännu utvecklats så väl.

Nilma said...

Men vad snällt av dig att lämna länken! Den ska jag verkligen ta tillvara på :)

Millan said...

Härligt!! Här var det parader och tåg av alla supportrar runt stan ;-) Kram

Eva in Athens, Greece said...

Hade aldrig tänkt på det innan, att man inte bryr sig om basket i Sverige, Steve, men upptäckte det nu då jag skulle se vad de skrivit om Greklands seger och inte hittade ett ord om det i Aftonbladet. Vi spelade jätteofta basket i skolan och själv tycker jag att det är den roligaste lagsporten.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Nilma! Vad roligt att du blev så glad (eller kanske driver du med mig...?!)!

Så kul Millan! Här såg eller hörde jag inget utifrån. I Hersonissos brukade det alltid bli världens liv och firande - jätteskoj! Kanske var det så inne i centrala Aten, mycket möjligt!