Tuesday 22 March 2011

Rensa i röran!

En del av er vet att jag rensade i förrådet för ett tag sedan. Meningen var att jag  skulle fortsätta med mera röjning, men det har inte blivit av förstås...men lite måste jag få skylla på allt jobb vi har att göra med att få i ordning kafeterian...

I alla fall plockade jag fram den här boken igen; "Rensa i röran med Feng Shui" av Karen Kingston för att läsa lite och bli inspirerad. Mycket i boken är tyvärr upprepningar, men budskapet är klart: Röra och överflödiga saker skapar problem i människors liv!

Feng shui är konsten att balansera och harmonisera naturliga energiströmmar i vår omgivning i syfte att skapa välgörande effekter i våra liv.

Enligt Feng shui är det av största vikt att livsenergin kan strömma fritt i ditt hem och på din arbetsplats. All form av röra eller överflödiga saker utgör ett hinder för dig! Genom att rensa i röran kan du förändra hela ditt liv och din tillvaro!

Det finns fyra kategorier av röra:
-Saker som du inte älskar eller inte använder
-Saker som är misskötta eller oorganiserade
-För många saker på för liten yta
-Allt som är oavslutat

När du gör dig av med allt som inte har någon verklig mening eller innebörd för dig känner du dig bokstavligen lättare till kropp, psyke och själ. Det är nog inte så många som insett att man kan ha lika mycket nöje av att göra sig av med ägodelar som att skaffa sig dem!

Röran gör dig trött och slö! Om du börjar röja frigörs energin i ditt hem och din kropp får nya krafter! Därefter kommer du att vilja göra en massa saker som du tidigare skjutit upp!

Allt detta stämmer - jag lovar!  Fortsättning följer framöver för att vi ska komma igång med en fantastisk utrensning! YES!  (Första gången jag läste boken rensade jag t.ex ut hälften av mina böcker, vilka tidigare varit heliga för mig!)


Andra inlägg kanske av intresse:
Rensa i badrumsskåpen!
Rensa förrådet!
Storstädning i mailboxen/inkorgen! Yippee!

Karen Kingston's blog: The feng shui art of space clearing 

4 comments:

SoF said...

Mycket inom Feng Shui tycker jag man kan känna att det stämmer.
Det som du berättar om idag kan jag bara skriver under på.
Jag får en skön energi av att röja, slänga (alt. ge bort) och städa.

Igår t.ex. sålde jag ett hörnskåp som stod i mitt sovrum men som inte alls harmonierade med det övriga - det stod bara där i brist på något annat utrymme i övriga huset.
Och det blev så bra! Luftigt och inget som "stör".
Om det nu är energier a´la Feng Shui eller inte, spelar ingen roll. Bara det känns rätt.
Och det verkar som om FS nästan alltid har just rätt. ;)

Varma hälsningar!

Anonymous said...

Jag håller med om att man mår bättre om det inte är för stökigt omkring en. På senaste tiden har jag fått energi till att rensa och städa både kyl och frys (mådde dåligt varje dag jag öppnade dem), sedan atackerade jag köksskåpen (inte helt klart) och bokhylland i vardagsrummet. Nu har jag klädskåpet i sovrumment kvar. Jag bävar för det är ett stort jobb, men mår dåligt av att jag aldrig hittar ngt i röran, inte kan stänga garderoben ordentligt osv. Men det ska bli av, dessutom kan jag donera lite kläder till kompisar eller välgörande ändamål...Men vet inte om jag lyckas få feng shui i garderoben heheh.

Anonymous said...

Men om man har en sammanboende som är samlare då...jag är slängare...mitt arbetsrum är luftigt och avskalat, gissa hur hans ser ut...
Monica P

Eva in Athens, Greece said...

SoF; Håller med! Utan att vara medveten om feng Shui följer man oftast dess riktlinjer ändå.

Katariina; Bra jobbat! Du är jätteduktig!

Monica; ja, det är inte så mycket att göra åt antar jag...Skönt för dig att ha ett fint skrivbord i alla fall - du får njuta av det och blunda när du går förbi sambons...:) Blir han inte avundsjuk?!
Om han brukar läsa kan du ju ge honom boken Rensa i Röran...hihi