Thursday 17 March 2011

Lägenhet uthyres

Den här lägenheten har vi slutligen bestämt oss för att behålla. Här har bott ett par på vars tomt vi byggt en fastighet enligt den mycket vanliga "delägar"-metoden; d.v.s byggföretaget bygger på annans tomt och tomtens läge avgör hur stor andel tomtägarna får av den färdiga fastigheten. Här i Glyfada är det hela 50 % eftersom marken är så dyr. Den andra fastigheten är nu klar och paret som bodde här under byggtiden har nu flyttat in i sin nya lägenhet och har dessutom 4 lägenheter till som de nu får in hyra på! Ganska bra efter att ha bott i ett litet gammalt hus!


Den här lägenheten är i två plan och undre ligger i halvt källarplan, därför är fönstret så högt upp i det här sovrummet.

Ganska roligt badrum inhyst under trappen. Duschen är där till vänster.

Vi har satt in en annons att den hyrs ut och jag har hand om visningen för intresserade. Det är väldigt kul faktiskt. Betydligt lättare att hyra ut en lägenhet än att sälja!

4 comments:

Steve said...

"Deälgarmetoden". Grekiskt komplicerat, eller bara jag som har svårt att tänka utanför "den egna boxen". Fräsch lägenhet i vilket fall. Om idag varit före 20010626 så hade vi nog köat som hyresgäster. Glyfadaboende för en tid hade inte känts helt fel.
PS Fiffig toaplacering, förutsatt att man inte kräver ostörda toabesök.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Steve! Det är jättesmart faktiskt eftersom de som har marken oftast inte har råd att bygga nytt och byggföretaget slipper lägga ut en massa pengar på att köpa mark.

P.S Det är förstås en dörr även till det här badrummet! :) Jag står innanför dörren och fotar och bakom ryggen finns handfatet.

Steve said...

Det verkar vara en bra bygg- och ägandemodell som inte bara gynnar den kapitalstarke.
Jag förstår att det finns en dörr, tänkte närmast på gångtrafik i trappan samtidigt som toabesökaren sitter där under.Generellt så är det väl klokt att nyttja vanligtvis "döda" utrymmen. Vi har mycket att lära av grekerna, inte bara "dom gamla".

Eva in Athens, Greece said...

Aha, det föll mig aldrig ens in...där har grekerna mycket att lära sig - de går aldrig i trapp om det finns hiss, går aldrig om det finns bil o.s.v! :)

(Tilläggas bör då kanske att det är fastighetens trappuppgång.)