Sunday 6 March 2011

Fashiondesigner Nicholas Andreas Talaris

Den grekiske designern Nicholas Andreas Taralis har imponerat med sin vinterkollektion i Paris! Just nu pågår "Paris Fashion Week" (1-9 mars) där stora designers som Dior, Gaultier, Chanel, Ricci, Mc Queen och Mc Cartney  visar sina nya kollektioner inför hösten 2011. De är tidigt ute som ni vet.


Taralis har fått fantastiskt fin kritik och sålt ut i Paris! Taralis är född i Toronto och har studerat mode i Wien med Helmut Lang som lärare, vilket visst sätter tydliga spår i hans kläder.


                                      Klädskaparen Taralis himself

Om sin damkollektion: "Mina kläder är lite mer konstnärliga. Jag undviker skarpa plagg. Jag vill inte att de ska andas stränghet och hårdhet. Jag vill att mina kläder ska kunna bäras av varje modern kvinna."Om sin herrkollektion: "Vi talar inte bara om kostymer med smala slipsar inspirerat från 70-talet, utan om klädesplagg! Och med små kragar." Talaris rekommenderar speciella ridstövlar för herrarna till hösten. Se en del av Talaris herrkollektion i bilder på Marquis Fashion.

4 comments:

Anonymous said...

...men det vore ju kul att en enda gång se kläder som jag och andra vanliga kan använda...
Monica P

Steve said...

När jag läser detta så saknar jag plötsligt den tiden när jag fortfarande kunde frossa i läckra skor och snygga kläder. Numera funkar bara fårskinnstofflor (från Nya Zeeland)och det slappa vardagsstuket. Det går bra det också.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Monica! Sådana där fashion-shows av berömda klädskapare är inte till för oss vanliga dödliga...:) Egentligen är det väl tur att man inte gillar kläderna, för tänk om de var precis vad man skulle vilja ha...man skulle ju aldrig ha råd att köpa det!!! Tycker i alla fall att många av Talaris kläder inte är så extrema - jag skulle gärna sätta på mig det som modellen på den nedersta bilden visar...man behöver inte vara smal för att ha det tycker jag! Lite större storlek bara...! :)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Steve! Jag föredrar också bekväma kläder framförallt numera!