Wednesday 23 February 2011

Strejkkalender!

Det finns en websida här i Grekland där man kan gå in och kolla vilka som strejkar varje dag! Hur roligt som helst - då förstår man verkligen hur mycket strejker det är här i dessa tider!!! www.apergia.gr
(Den lilla strejkwidgeten här bredvid är därifrån.)

5 comments:

Anonymous said...

Hihi! Fransmännen borde också göra en sån!

Tina said...

*skrattar* Tittade in där men tyvärr så är min grekiska inte så bra, så jag förstod inte mycket av det.... Men en undran föddes, blir saker och ting bättre av att strejka...?

Titta in till mej för jag har "kalas" ;o))

Steve said...

Det är nåt visst med Grekland.

Tina
Det kanske inte per automatik blir bättre av att strejka men de strejkande kanske känner sig bättre till mods. Dom har ändå gjort något för att få till stånd en förändring. Strejkande grupper sitter sällan på politisk eller ekonomisk makt.Att strejka är ändå ett sätt att visa samhället att man behövs.

Anonymous said...

Ja, men man börjar faktiskt bli trött på eländet nu i alla fall. Det behöver nog mer till än strejker för att landet ska komma på fötter igen..

Eva in Athens, Greece said...

Katariina: Jasså, är det likadant där?!

Tina och Steve: Vissa saker blir ju bättre. Det är ju bra att folk visar vad de tycker, men samtidigt blir det ju jobbigt när det är samma grupper som strejkar hela tiden. Vissa grupper tänker oxå bara på sig själva och sig egen plånbok istället för vad som är bättre för samhället, tänker då på detta att det många yrken ska bli fria efter att ha varit låsta.
Det värsta är oxå att massor av vandaler ofta deltar i strejkerna.

Lena: Hej på dig! Ja, fy va less man är...