Monday 14 February 2011

Stockholms t-bana i grekisk tidning igår.

Igår var nästan hela mittuppslaget i den grekiska tidningen "Espresso" tillägnat Stockholms tunnelbana! Det var verkligen roligt att läsa! Jag var mycket i Stockholm som ung, bodde där ibland oxå, och då såg minsann
tunnelbanan inte ut såhär.

Tunnelbanestationerna är som konstgallerier står det. "Fantastiska konstverk av 140 konstnärer ger färg åt resenärernas vardag".

"Vardagsrutinen blir till en magisk resa".

Konsten har minskat vandalismen. Ändå kostar klotter och vandalism i Stockholms tunnelbana 100 milj. kr/år! Förr i tiden lät man det bara vara. Numera tar man direkt bort en vagn ur trafiken som klottrats och rengör den. Likaså rengörs väggar och annat inom ett par dagar.

Klicka om ni vill se några fler fantastiska tunnelbanestationer i världen. Jag tycker ju oxå som sagt att Atens tunnelbana är fantastiskt fin!


8 comments:

Grekland nu said...

Vad kul! Faktum är att det ju faktiskt ser ut så här på sina ställen, särskilt i den bana som går längst ner under jorden. Men Atens metro är också fantastiskt fin tycker jag!

Millan said...

Härliga bilder! Nu var det ett par år sen jag lämnade sthlm för östersund på vintrarna och man glömmer lätt hur änns vardag såg ut. Fick lite nostalgi när jag såg bilderna ;-) Och skoj att du hittade dem mitt i tidningen där hemma ;-)
Kram

SoF said...

WoW! Man skulle verkligen åka till Stockholm på fotosafari. :)
Fantastiskt vackert!

Tack.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Ingabritt, Millan och SoF!
Roligt att ni gillade inlägget! Verkligen synd att jag inte tagit bilderna själv...
Jag börjar oxå längta efter ett besök i Stockholm!

Carola said...

Härligt! Jag läste någonstans om ett projekt (jag tror att det var i stockholms tunnelbana) om hur man skulle få folk att ta trappen mer än att åka i rulltrapporna. well, well... de gjorde om en trapp till gigantiska piano tangenter som spealade en ton när man gick på ett trappsteg. Man kunde alltså konstruera en egen låt när man gick i trappan. X antal veckor senare så gick nästan alla i trappen! :)

Eva in Athens, Greece said...

Fantastiskt, Carola! (Någon i storstaden som vet om det var där?)
Verkligen kul och smart idé!

Anonymous said...

Hmmm, måste vara på blå linjen som dom hållt på att renovera några år, för det ser INTE ut så där på min vanliga väg mellan Mörby-T centralen :-) Ja det var vid Oden plan de gjorde om trappan till piano tangenter. Kram! Jessica

Eva in Athens, Greece said...

Aha, det var intressant, Jessica! Funkar det fortfarande med pianotangenterna på Odenplan? Att folk hellre tar trapporna där?
xxx