Saturday 5 February 2011

Rensa förrådet!

Fy farao, hela huset har blivit överfullt med prylar igen! Vart kommer allt ifrån, jag bara undrar?! Det är helt klart dags att läsa valda delar ur "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston. Det hela går ut på att göra
sig av med allt överflödigt så mår man bättre och får en massa energi över till annat! (Vad är Feng shui? Läs på Wikipedia.)

Jag bestämde mig för att ta itu med förrådet först eftersom det knappt ens gick att komma in där, än mindre hitta det man sökte...

Nå, vad tycks?! Lite bättre blev det allt! Hur rensar man då? En del av er skrattar kanske åt mig och tycker att det är självklart, men andra kanske kan få riktigt bra hjälp på vägen...

Det bästa är om man kan ta ut allt ur förrådet först och torka av hyllor och golv ordentligt. Därefter lägger man bara tillbaka det som man verkligen behöver eller tror ska komma till användning inom en snar framtid. Har du inga hyllor inne i utrymmet MÅSTE du absolut börja med att fixa det. Det är NU eller ALDRIG som gäller!

Allt måste ställas in så att det syns! Skriv utanpå anonyma lådor vad de innehåller.

Resten får man dela upp i olika högar:
1) Ges bort till den och den
2) Till återanvändningen
3) Äkta skräp - kastas!(men det mesta ska nog till återanvändningen)
4) Lagas och ställas på sin rätta plats
Sist men inte minst: säljas på Blocket eller liknande! Du kanske blir rik på kuppen! Min bror har berättat att man kan sälja precis allt! Det finns alltid någon som vill ha just din pryl. Har du inte själv letat efter något udda ibland?

Helt klart kommer man att hitta sådant man letat efter och även sådant som man undrar varför man i hela fridens namn sparat överhuvudtaget!

Om man har tavlor som man tycker om, men som inte tycks passa någonstans i hemmet kan man sätta upp dem inne i förrådet. Det gör jättestor skillnad! Efter det blir man glad bara av att gå in där! Tjoho!

Om det luktar lite skumt hänger man in en "lukta gott"-grej!

Andra inlägg kanske av intresse:
Rensa i badrumsskåpen!

Storstädning i mailboxen/inkorgen! Yippee!
Rensa i röran!

Här får du mer tips av hiphopparen Robert! Han har en jättebra blogg som heter "Enkelhel".
Karen Kingston's blog: The feng shui art of space clearing

10 comments:

Anonymous said...

Bra! Bra! Men hur gör man om en i familjen är samlare och en slängare? (Min man slänger INGENTING om jag inte ställer till en scen...passar på när han inte märker något)
Monica P

Millan said...

Bra skillnad ;-)

Ska ha dina tips i åtanke när det blir dax för mig ;-)

Tina said...

Det där är någonting som jag oxå borde göra... Har ett stort skåp med skjutdörrar som väntar på att få hyllor uppsatta. Just nu ligger allting på varandra i det och jag öppnar inte gärna dörrarna. Kommer inte ens ihåg vad jag har där. Kanske dags att skänka bort allt ;o)

Har boken "Rensa i röran", någonstans... Och den är bra!! Borde väl börja leta efter den och få en spark i baken och komma igång med rensandet.

Tina said...

Det positiva med att flytta med jämna mellanrum är att man rensar automatiskt då. Jag lever med ganska få onödiga prylar.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Monica! Ja, det där är hopplöst! Vet faktiskt inte. Kanske ge honom boken "Rensa i röran"...

Eva in Athens, Greece said...

Hej Millan och Tina i stugan! Kul om det jag skrev kan vara till någon hjälp, kanske bara för att komma igång! :)


Hej Tina! Ja, va' bra! Där har vi någonting verkligen positivt med att flytta.

Jeanette said...

Tack så mycket:) Du det där är vad jag kallar att organisera! Jag önskar jag kunde göra som duoch faktiskt ta tag i det...

Eva in Athens, Greece said...

Allt är en fråga om beslut, Jeanette, eller hur?!
(Tro inte att jag alltid är sådär organiserad...)

Anonymous said...

Snyggt jobbat! :)

Tack för länken till Enkelhel! Jag la upp en länk till dig här;
http://enkelhel.se/rensa-garderoben-tips/

Eva in Athens, Greece said...

Tack Robert!