Thursday 17 February 2011

Mysigt med brasa, men...Har precis varit ute med Marisa. Himlen var så vacker! Stora vita mjuka moln och så fullmånen(så gott som) som kikade fram. Hade inte kameran med mig, men hur som helst kan jag inte ta sådana bilder med min enkla digitalkamera...
Vi gjorde upp en brasa i öppenspisen ikväll.  Det är ju så mysigt, men numera får man ju ha dåligt samvete när man eldar i spisen...det är ju inte alls miljövänligt. Åtminstone har vi en "ενεργειακό τζάκι" =energispis på svenska, men vet inte om det heter så i Sverige? En typ av kamin. Den sorten är i alla fall något bättre eftersom den bättre tar till vara på värmen = mindre ved!

Jag har så mycket jag skulle vilja skriva om och berätta, men är alldeles för trött nu. Dagarna räcker inte till!

6 comments:

Nova said...

Ähhh, nog finns det många mycket mer miljöfientliga sätt att värma upp huset. Ved är i alla fall förnyelsebar energikälla.
Själv eldar jag helst bara.

Vilka fina bilder förresten, särskilt den andra.

Eva in Athens, Greece said...

Skönt att höra, Nova! Då blir det nog en brasa ikväll oxå...
Kram

Steve said...

Jag vägrar känna mig som en miljöskurk när jag eldar egen ved i vedspis, kamin och kakelugn även om eldstäderna inte är certifierat miljövänliga enligt 2011 års normer.

Eva in Athens, Greece said...

Bra Steve, gillar din linje! Finns så mycket annat som är mycket värre! Efter era kommentarer känns det mycket bättre!

Elle said...

Vilken värmekälla är miljövänlig...
Jag eldar också gärna i kaminen. Utan dåligt samvete.
Värre är väl bullarna du skrev om i förra inägget. Herregud! Räcker det inte med lite ägg, smör och mjöl?
Tänk att livsmedel alltid innehåller en massa onödiga ingridienser. Tur att man inte vet vad man stoppar i sig...

Ha en skön fredagkväll!
Kram Elle

Anonymous said...

Jättefina bilder på elden./Rigmor