Tuesday 22 February 2011

Grekiska korkmattor

Ett litet besök på Ikea...

Handlade lite smått o gott...

Var i närheten nämligen. Intill Ikea finns ett stort varuhus som heter Leroy Merlin och där finns oxå massor av bra saker, men möbler har de inte. Mycket inom bygg, massor av gardiner och tyger, tavlor. lampor, massor till trädgården...

Jag var dit den här gången för att titta på korkmattor! Ja, korkmattor är något väldigt ovanligt i Grekland, tror knappt jag har sett det någonstans! Inte som jag kan komma ihåg i alla fall.

Där vi håller på att fixa den nya kafeterian var det så högt i tak att vi gjorde en övervåning av en del, där vi ska ha kontoret. Ett inbyggt loft kan man kanske kalla det, vilket inte kommer att synas från kafeterian. Det finns bakom de runda mörka ringarna som syns på bilderna 4 och 5.  Det är en konstruktion av järnbalkar och MDF. På det passar det ju utmärkt med en s.k korkmatta - oftare är de väl gjorda i plast numera.

Fanns jättemånga snygga kork(läs plast-)mattor verkligen! Kolla in den här nedan! Den ser exakt ut som trä, jag var tvungen att känna på den och den var faktiskt inte ens slät. De är 2 mm tjocka och har 10 års garanti.


Blev faktiskt förvånad över hur stort utbud det fanns.

6 comments:

Steve said...

Häftigt att sitta där uppe på kontoret och kunna slå en flukt genom cirklarna ner på gästerna. Jag undrar var gästerna sätter kaffet om dom tittar upp och blickarna möts. I vrångstrupen månne?

Eva in Athens, Greece said...

Haha, det skulle faktiskt varit kul att kunna se ner, det var tanken från början, men istället blev det ett svart glas som man inte kan se något alls igenom. Kunde bara varit vanlig vägg istället, men åtminstone blir ringarna som en dekoration! Ja, man skulle nog bli ganska chockad om man satt där och drack kaffe och tittade sig omkring om man såg någon stå och glo däruppe!!! :)
Det var aldrig meningen att gästerna skulle kunna se in förstås, dock att man där uppifrån skulle kunna ha lite koll(ev rånförsök, men även på ny personal), men så blev det alltså inte, tyvärr... :) (Välkommen upp att kolla sedan vi öppnat...! Hihi)

Tina said...

Trodde oxå att man kunde titta ner på kunderna från kontoret... ;o))

När jag renoverade/byggde om så tyckte jag att det svåraste var att välja ut nåt. Det fanns ett sånt utbud på allt. Vad var bäst, förmånligast i långa loppet osv...

Eva in Athens, Greece said...

:)
Tina, håller med, det är verkligen så att det finns så otroligt mycket att välja ibland...man blir rätt snurrig i huvudet!

Ika said...

Perfekt att ha kontoret ovanför cafét. Kortet på IKEA-flaggorna är så snyggt. Trevlig kväll!

Eva in Athens, Greece said...

Tack, Ika!