Wednesday 19 January 2011

Jammande jazzband på Art Gallery Café!


Idag såg jag plötsligt den här jazzsnubben, Dimitri Vassilakis, som gäst i TV2:s nyhetsstudio. Det var lite kul eftersom Marianne och jag råkade hamna på en spelning med honom och hans grupp Annandag Jul. Jag hade
länge haft lust att kolla in ett konstcafé, "Art Gallery Café", i Voula (grannkommun till Glyfada)och Marianne tyckte också att det lät trevligt.

När vi kom dit visade det sig att det var Live Music med det här jazzbandet. Verkligen en kul överraskning! Det lustiga var oxå att Dimitri Vassilakis bor i Sverige med sin familj och pratar svenska. Han och hans band reser världen runt och lanserar deras nya skiva "Across the Universe".

Konstutställning har caféet fram till kl 22. Konsten hänger ju kvar på väggarna senare oxå, men då sänker de belysningen. Konstnären som ställde ut heter Kornilios Diamantopoulos.

Det var väldigt sött och personligt inrett på det lilla stället. Mat serverades oxå, och givetvis alkohol (har aldrig hört talas om något ställe som inte får servera sprit i Grekland).

I början var det inte så mycket folk, men det kom in fler och fler sällskap.

Jazzbandet jammade på för fullt! De spelade och sjöng låtar av Beatles, Doors, Nina Simone, Chet Baker m.fl, allt framfört med deras egen speciella stil.

En trevlig kväll!

2 comments:

Lisa said...

Hej Eva,vad roligt att du hittade min sida och tyckte om den!Du har oxo en väldigt fin och välarbetad sida!Ska följa den!
Ha det bäst och god fortsättning till dig med!

Eva in Athens, Greece said...

Tack Lisa! Jag kommer att följa din blogg oxå!
Ha en bra dag!