Tuesday 4 January 2011

Handgjord klädnypskorg fått i present!


Har ju lite dille på klädnypor som ni vet!Idag fick jag den här söta klädnypskorgen av mamman i familjen som jag brukar ge kläder och saker åt som vi inte längre behöver. Visst är den söt? Hon har gjort den själv av plastsnöre. Min son säger att hon fixat snörena av plastpåsar! Isåfall är det ju ännu mer fantastiskt, men jag antar att det finns färdiga sådana att köpa? Kan inte påminna mig dock att jag sett det någonstans.


Det slog mig att jag inte sett folk använda sådana här klädnypskorgar i Sverige. Används det? Här finns det en sådan i de flesta hem, men konstigt nog har jag inte haft någon på länge, så det var verkligen en perfekt present! Man har den alltså hängande ute på strecket och så lägger man klädnyporna i den så att de inte är i vägen om man ska hänga upp lakan t.ex.


Det är hål i dessa korgar så att regnvattnet bara kan rinna igenom. Väldigt praktisk sak faktiskt! Nedan en riktigt modern variant:

4 comments:

Tina said...

Jag borde skaffa en sån för mina klädnypor flyger alltid åt alla håll och kanter. Det är som när alla andra tappar strumpor i tvättmaskinen, jag tappar klädnypor från klädstrecket...

Tina said...

Tror banne mej att hon har klippt till snörena/banden från plastkasar... Det är inte så ovanligt ;o) Har själv oxå gjort det nångång.

Och visst använder vi korgar/påsar för klädnyporna. Man kan köpa plastkorgar med klädnypor. Själv har jag mina i en snygg "parfymkasse", såndär i papper som man får i "fina butiken"... ;o)

Eva in Athens, Greece said...

Hej Tina #1...det är inte bara du som tappar klädnypor! Alla som bor högre upp gör ju det. Här i Aten bor vi nederst så sina egna plockar man ju bara upp och tänker inte mer på det...övriga lägenheters klädnypor som trillar ner lägger jag ute i trappuppgången! :) En liten korg hjälper nog faktiskt även det problemet lite!
Ha en bra dag!

Eva in Athens, Greece said...

Hej Tina #2 i stugan...:) Kul att du tittar in! Tänk ändå vad man kan göra av plastpåsar! Någonting som är bra i alla fall! Men om de är av sådan typ att de löses upp av sig själva efter en tid...vad händer med min fina lilla korg då?!...
I Italien har de förbjudit användandet av plastkassar nu i år p.g.a all förorening de orsakar i havet. Bra tycker jag, det är ju roligare och finare med tygkassar. Med tanke på utlottningen du har i din blogg av garnnystan så har jag faktiskt länge haft tanke på att sy några fina tygkassar och lotta ut i min blogg, men det har inte blivit av ännu.
Problemet är väl vad man ska göra med de vanliga soporna sedan utan plastpåsar? I norra Italien vet jag att de samlar in matrester och sådant ur plasthinkar som ställs ut, men det gör de inte här! Det som katter och hundar äter ställer jag ut till dom, men tyvärr har vi ingen kompost till potatisskal o.d
Har du eller någon annan något bra tips? Papperskassar går ju sönder om de blir blöta...
Klart det finns kanske att köpa miljövänliga soppåsar i plast, om inte annat är det nog en bra idé att börja tillverka!