Monday 17 January 2011

Gammal tåglinje från Pireus

Efter min lilla promenad i Pireus gick jag till den här fina gamla tågstationen och tog tåget in till Aten. Den tåglinjen invigdes 1869. Då drevs tågen med ånga, men sedan 1904 drivs de med el.

Ni kanske undrar hur jag hamnade på promenad i Pireus? Det är ju en bit dit från Glyfada. Vår dotter skulle åka till Kreta med färjan och ta bilen för första gången, så jag följde med som vägvisare. När vi skilts åt där i hamnen tyckte jag det var roligt att ta en liten promenad.


Stationsbyggnaden är från 1928.

När man kommit in till Atens centrum är det bara att byta i Monastiraki eller Omonia och fortsätta med tunnelbanan, om man inte fortsätter med den gamla limjen förstås vilken har Kifissia som ändstation.

2 comments:

Anonymous said...

Det såg väldigt fint ut på stationen.
/Rigmor

Eva in Athens, Greece said...

Det är verkligen roligt när man försöker bibehålla det gamla! Tycker oxå att det var jättefint där.