Thursday 9 December 2010

Kombination av gammalt och nytt

I ett tidigare inlägg, som ni kan läsa här skrev jag att jag skulle sätta in en bild på vårt gamla matbord plus sideboard som vi ärvt efter Dimitris föräldrar. Bilden kommer nu, har tagit den idag så som ni ser har jag inte tagit mig för att julpynta ännu...

Tycker väldigt mycket om de gamla möblerna, speciellt i kombination med spegeln i silverram från Ikea och den moderna tapeten som fondvägg! Stolsitsarna har fått nytt tyg plus även ny stoppning.

Kristallkronan är även den från mina svärföräldrars hem, men just den här har jag tagit igen från soporna! Ja, det var i Hersonissos en dag då "Pappos"(farfar, men morfar heter likadant) fortfarande levde. Pappos (min svärfar, barnens farfar) hade bestämt sig för att slänga ut den gamla lampan, men av en slump och som tur var råkade jag se den ligga där ute och tog rätt på den! Vi har en till likadan på Kreta som vi fick av Dimitris mamma då de flyttade till en mindre lägenhet och inte hade plats för båda. Dimitris har bytt ut alla gamla sladdar i dem båda.Gardinerna i vardagsrummet är de enda jag inte sytt själv. När de kom hem med gardinerna hade de med sig lite av det tunna tyget som blivit över, så det sydde jag ett par dukar av.

Skålen på bordet är en av mina absoluta favoriter...

Jag gillar att blanda gammalt och nytt! Soffmöblerna som finns intill är moderna. Men det är ju helt vanligt och normalt i Sverige. Här i Grekland är det inte så vanligt.

2 comments:

Anneli said...

Härliga färger!!

Eva in Athens, Greece said...

Tack så mycket, Anneli! Fast jag kanske har överdrivit lite och har för mycket i de färgerna...tur att färgen på de övriga väggarna är lugn och diskret!