Sunday 5 December 2010

En helt vanlig dag...

Nu har Alex bestämt sig för var han vill träna fotboll, så vi skrev in honom i den klubben idag. Jag väntade på honom medan han tränade. Ska väl göra det ett par gånger till, tills han känner sig hemma. Det blåste i alla fall
nå fruktansvärt, in i märg och ben, önskade jag hade satt linne på mig - men gör man det när det är drygt 20 plus ute?...

Därefter hade killarna kompisar hemma och jag gräddade våfflor till lunch, det är väldigt populärt här i Grekland eftersom man inte brukar göra det i hemmen. Killarna vill dock inte ha grädde och hjortronsylt som jag, utan det är mest chokladkräm som gäller - i vår familj är det Nucrema som har vunnit över Merenda et.c!


En ny jättestor mall, "Metro Mall" öppnade för 5 dagar sedan i Agios Dimitrios. Tog fotot ikväll när jag skjutsade Elina till T-banan. (Där är vår närmaste T-banestation.) Massor av folk! Där finns affärer, kafeterior och biografer m.m


Nu har det blivit betydligt mer julpyntade balkonger och nere på stan här har man pyntat. Fast just de här skyltfönstrena var ju inte så julpyntade, men snygga kläder...
Vi tog en liten promenad. Men usch så blåsigt, glömde att sätta på mig linne...


så det blev att värma sig med en varmchoklad sedan...
Mmmm...

5 comments:

Ika said...

Fina bilder och snygga kläder från nya "Metro mall" där skulle man vara och julshoppa :-) Den värmande koppen choklad ser så god ut! Trevligt att se bilder från Aten, var längesedan jag var där. Ha en trevlig andra advent!

Helena Ljunggren said...

Översta bilden på våfflan fick det att vattnas i munnen på mig :)

Eva in Athens, Greece said...

Nej men hej Ika och Helena! Tack så mycket! Jättekul att ni tittar in!

Carola said...

Kul med lite nya shopping möjligheter. Det var längesedan jag var i Athen men jag kommer ihåg att det fanns mycket fina kläder att köpa.

Eva in Athens, Greece said...

Ja, det är kul förstås med fler shoppingmöjligheter! Jag är dock ganska kass på att shoppa, men det är klart att man kommer att besöka den Mallen. Kul oxå att det finns kafeterior, klubbar och biografer - tänker mest på våra ungdomar då.