Saturday 9 October 2010

Takstuckaturer!

Sun, June 06, 2010

Idag har vi lite mulet igen och det ser ut att bli regn när som helst. Småblåsigt och svalt ute, 23 grader. Frös lite nyss när jag var ute med hunden trots att jag hade kofta på mig...har som sagt var verkligen acklimatiserat mig - kanske inte så konstigt efter 25 år...

Svenska nationaldagen idag. Här firar vi med pompa och ståt att Gustav Wasa blev kung nån gång på 1500-talet! Skämt åtsido, men vi borde kanske vara lite mer patriotiska till mans. Fast egentligen är nog de flesta svenskar ganska stolta över Sverige innerst inne.
Här i Grekland har Sverige hög klass. När de frågar var man kommer ifrån och man säger Sverige tittar de på en som om man inte vore klok och undrar vad i hela fridens namn man gör här!

Idag har vi rengjort myggfönster här hemma. Det är ju inte mer komplicerat än att vi spolat utav dem...de sitter ju utanför fönstren. Myggnäten kan man antingen styra ät sidan in i väggen eller så dras de upp i en kassett ovanför fönstret/dörren. Vi sätter in sådana i alla fönster och dörrar i alla fastigheter vi bygger. Det är INTE kul med myggor och flugor inne!
OM ni har oturen att inte ha myggnät och besväras av mygg och flugor kan jag tipsa er om att använda dammsugaren! De sugs in snabbt, lättsamt för er och inga fula fläckar runt om i huset!

Något annat vi gör är att vi sätter in stuckaturer i taken! Det kanske verkar gammaldags för er, men det gör verkligen att det ser väldigt välarbetat ut, tycker vi i alla fall. Här får ni först se några klassiska varianter:


Modernare stuk:

De sista tre är färdiga stuckaturjobb, men det saknas ännu spots/gömd belysning plus att det inte är färdigmålat ännu.
eva

No comments: