Friday 21 May 2010

Frukt och grönsaker på marknaden

Det regnar för fullt ute nu och temperaturen har sjunkit till 16 grader. Marisa ville inte gå ut, men jag vill inte riskera att bli väckt mitt i natten...! Så jag släpade mer eller mindre ut henne...Hon gick själv ganska fort, don't worry! Blixt och dunder har vi oxå, men Marisa är inte rädd för åskan - hon vill bara inte bli blöt!

Ikväll har jag läst tillsammans med Elina. Imorgon skriver hon i ämnet Företags-organisation och administration. I det ämnet måste de av någon underlig anledning kunna allting utantill!
Den som rättar skrivningen kan vara grym och minsta lilla avvikelse kan vara katastrofal!
Det är ca 50 sidor, Elina har rabblat nästan allt för mig ikväll, till slut orkade vi inte mer...
Det blir 4:e skrivningen av 7. De tre första har gått otroligt bra, hoppas det fortsätter så!
Har varit på marknaden förstås, torsdag som det är, och handlat rotfrukter, grönsaker och frukt. Kunde inte motstå att ta några fler fotografier i ämnet...

Här bredvid dillen ser ni det som heter färsklök här i Grekland. Heter det så i Sverige oxå? Frukten ovanför heter kidåni här, kvitten i Sverige. För mig är det en mycket ovanlig frukt, men det kanske det inte är för er? Används här till marmelader och "sked-sötsak"! Det sistnämnda är nog helt enkelt lite extra söt marmelad som man blir bjuden på ganska ofta i en liten skål med en sked. Tillhör inte direkt mina favoriter...Tyvärr vill de rara människorna gärna stoppa in det i munnen på en för att direkt få höra vad man tycker om deras hantverk...Det är absolut inte dåligt, men som svensk äter man väl helst inte marmelad som efterrätt...

1 comment:

Anonymous said...

Posted by Marianne Tue, June 01, 2010 18:50

Gu´vad härligt det ser ut med all färsk frukt och färska grönsaker!!! Det är väl ok i våra butiker för tillfället med dessa varor, men på vintern.... Huvvaligen så trist!