Thursday 14 October 2010

Bra flyt!

Inom sjukvården är det ordentlig kris nu. Tydligen har man inte betalat de som levererar till sjukhusen på väldigt länge, för skulden är på över 2 biljoner! Nu har leverantörerna slutat leverera plus att de tagit tillbaka det som fanns på sjukhusens lager! Ja, allt är helt crazy! Hur är det möjligt att inte betala detta?! Så nu har man brist på allting på sjukhusen, så om ni har några bandage att avvara så kan ni väl vara bussiga och skicka dessa, helst express...

Man har oxå upptäckt att det är för många sjukhus i Grekland och det stämmer verkligen. Systemet är väldigt konstigt uppbyggt, så det vore verkligen bra om det ändrades. T.ex i Heraklion på Kreta finns det 4 sjukhus tror jag, i alla fall 3. Det är en stad i Umeås storlek, ca 200.000 invånare. I Umeå finns det ETT sjukhus, ett stort och bra. Varje dag är det ett av sjukhusen i Heraklion(men inte bara där - så är det i alla städer här i landet) som har jour för nödfall, så mitt i stressen att ta sig till sjukhuset ska man ringa och ta reda på VILKET av sjukhusen som tar emot!
Just det att man inte har ETT BRA sjukhus är faktiskt anledningen till att min svärmor dog! Hon ramlade ihop hemma och iväg bar det till sjukhuset som vi fått veta var joursjukhus. När vi kom dit talade de om att de inte tar emot för hjärtproblem! Tro det eller ej!!! En ambulans körde henne till nästa sjukhus som låg långt bort och när de kom fram var det försent. Anledningen att man vill ändra på detta nu är att man upptäckt att det här finns pengar att spara. Så en del bra saker för krisen med sig.

Man ska även släppa ut en massa intagna ur fängelserna(inga grova brottslingar givetvis) för att spara pengar! Så viss har riktigt bra flyt! Som han här ungefär;Ha en bra dag!

No comments: