Monday 20 September 2010

Skolväskan 10%...Väldigt kvavt idag! 27 plusgrader ute just nu. Det blir nog regn inatt eller imorgon. Det sa de oxå på TV för
några dagar sedan; 3-dagars värmebölja och från tisdag skulle det bli mer höstlikt. Jag är då bara glad för det! Längtar efter att få frysa lite och få sätta på sig en mysig kofta...!

Har inte fortsatt med fotofixandet idag tyvärr! Ett litet problem har dykt upp - hittar inte kartongblad till mina A3-album. Ska leta lite till och hittar jag inte det får jag köpa andra album. Blir ju lite jobbigt att skära upp så många kartongblad själv tycker jag.

Läste i tidningen idag att barnens skolväskor inte bör väga mer än 10% av deras vikt.
Här i Grekland väger de oftast mycket mer. Alex väska vägde i morse 6 kg, ibland har den vägt 7 och Alex väger 34 kg... Barnen får ta hem alla böcker varje dag!
När jag gick i skolan i Sverige hade vi så fina skolbänkar minns jag som man öppnade locket på och där förvarade man sina böcker. Man tog bara hem de böcker man hade läxor i. Sedan på högstadiet och gymnasiet var det ju bokskåp. Så är det väl fortfarande, eller? Eftersom skolväskorna är så tunga kör alla föräldrar barnen till och från skolan, även om de bor nära. Det är verkligen helknäppt! Blir speciellt arg på Georgos Papandreo som ju mer eller mindre växte upp i Sverige, att han inte gör något åt saken. Men det anses väl inte som tillräckligt viktigt av någon underlig anledning, för det är ju faktiskt folkets hälsa det rör sig om.

P.S Fotot på åsnan har en kompis till mig tagit, men jag kan inte komma ihåg vem!

No comments: