Tuesday 28 September 2010

Taskig jury i grekiska Idol oxå!


Idag har det varit lite småmulet igen och väldigt kvavt. 25 plus ute och 27 inne. Kom ett litet duggregn ikväll, kanske blir det mer inatt.

Imorgon ska alla kommunala färdmedel ha strejk. Lastbilschaufförerna
strejkar fortfarande, men inte alla. Var till supermarketen igårkväll och det saknades inte så väldigt mycket från hyllorna.

På TV idag berättade de om en hund som var tränad till att stjäla mobiltelefoner ur fickor och från cafébord! Suck...Om de kunde använda tiden till något vettigt istället.

Läste om Håkan Hellström, vem det nu är, i Af att han tyckte att Idol-juryn skulle ha stryk. Jag tycker ju inte att de ska ha stryk, men varför måste de vara så elaka?
Jag har sett svenska Idol på en DVD. Det var lite urval från åren 2004-2009. Den gamla juryn var i alla fall mycket värre. Från och med i fjol har vi ju Idol här oxå: "Greek Idol" heter det här. De i juryn här är jättehemska oxå! Det ingår antagligen i programmets concept. Från vilket land kommer programmet egentligen? Vet att många av de här reality-showerna är från Sverige. Det är jättesjukt att se de i juryn sitta och trycka ner och försöka göra bort dessa oftast väldigt unga människor!
I verkligheten är det dem själva de gör bort - man förstår ju ganska snabbt hur komplexfyllda de är. Om det nu ingår i conceptet att man måste vara elak och förstöra självförtroendet för unga människor med drömmar, så undrar jag: hur långt kan man gå för att sitta i strålkastarljuset och tjäna pengar när man redan är framgångsrik?! (Om man tackar ja till att försöka utplåna vanliga människor är man förmodligen inte så framgångsrik som man utger sig för att vara heller för den delen...)

No comments: