Sunday 27 April 2014

Min foto/bild-filosofi...

Read this post in English: My photo & image philosophy


Något som jag inte visste eller tänkte på i början av bloggandet är att bilderna som man hittar på internet tillhör fotografen/skaparen av ursprungsbilden. Således finns det (även) i min blogg ett fåtal publicerade bilder som inte tillhör mig och där fotografen inte fått sitt berättigade erkännande.

Inte visste jag heller att mina bilder som jag lade upp i bloggen skulle hamna sådär till allmän beskådning bland alla andra bilder ute på nätet...! Ja, haha, nu kan jag skratta åt det, men jag minns hur förvånad jag blev första gången jag såg en egen bild när jag googlade efter något!

Som tur är så lär man sig med tiden och om jag publicerar en bild som inte är min länkar jag till sidan jag hittat bilden. Undantag är när bilden finns på så många sidor att jag inte vet vems det är - det kan vara t.ex sportbilder eller bilder på kändisar.

Om du ser din bild i min blogg utan länk ber jag dig höra utav dig (evainathens(a)gmail.com)så att du får din berättigade ära, inklusive länk. Eller så plockar jag bort bilden, om du föredrar det.

Jag för min del blir jätteglad om någon tycker om ett fotografi som jag tagit och vill använda det! MEN jag vill ha ett erkännande, en länk i gengäld.

Jag tillåter andra att använda, göra om, skapa nya verk utifrån mitt, så länge ära ges till mig som skaparen av ursprungsverket och att samma villkor gäller för de nya verken.

Kommersiell användning är inte tillåtet utan mitt tillstånd.

                           Läcker poster om ämnet skapad av Pia Jane Bijkerk.

Tack och hej! ♥
2 comments:

Marina said...

Jag håller med och jag blev också sådär förvånad när jag vid ett googlande hittade en av mina egna bilder. Det kändes väldigt konstigt på något vis. Samtidigt så förstår jag ju att alla bilder kommer någonstans ifrån...

Unknown said...

@Marina
Ja precis, men man hade inte suttit och funderat över det direkt...:)
Tack bloggvännen min!♥