Wednesday 9 April 2014

"Halvpermanent" nagellack! - Semi-permanent nail polish!

(Scroll down for English)

Visste ni att det finns s.k halvpermanent färg till naglarna?!! Jag visste det inte. Jag har alltid undrat hur vissa kvinnor lyckas ha så vackert glänsande och perfekt målade naglar...

När jag själv målar naglarna håller nagellacket sig inte fint ens första kvällen. Det är ju så många saker man måste göra hela tiden! Vem vill sitta och vänta på att nagellacket ska torka?!!

Min sons gudmor och min vän, Mary, berättade en dag för mig att hon brukar gå till en nagelstudio där de målar naglarna med halvpermanent färg som håller i ...2-3 veckor!!!

Jag har testat konstgjorda naglar (inte lösnaglar) och det blev ju fantastiskt fint, men sedan blev mina sköra naglar ännu sämre, så det tänker jag aldrig göra om.

Jag hade ju turen att vinna en manikyr som jag berättade om. Brukar ni gå och göra manikyr? Jag hade aldrig gjort det och blev förvånad över hur de lyckades få till naglarna och nagelbanden. De klippte, slipade och filade och hade sig...

Här i Grekland är det vanligt att man går och gör en massa saker som jag tror att man gör själv i Sverige. Åtminstone var det så då jag bodde i Sverige. Här går man och får ögonbrynen plockade, oönskat hår bortvaxat, man går och får pedikyr och manikyr.

Det här är Marys naglar nymålade med halvpermanent färg. Väldigt snyggt med mönster på några av naglarna!

Jo, så när jag satt där och fick min gratis manikyr tänkte jag att jag måste testa den där halvpermanenta färgen. 10 euro kostar det här och det är det verkligen värt! Färgen håller och naglarna är som nymålade i 2 veckor! Fantastiskt!

Kolla in videon längst ner hur det går till (proceduren tar bara ca 10 min och sedan är det bara att sätta igång och jobba som vanligt! :)).Did you know there is so called "semi-permanent" colour for the nails?!
I didn't. When I'm putting nail polish myself it doesn't last not even the first evening... Who manage to sit and wait until the nailpolish has dried completely...?

Then my son's godmother and my friend Mary told me she goes to a nail studio where they paint her nails with semi-permanent colour which lasts... 2-3 weeks!!!

As I had the luck to win a manicure I decided to do the semi permanent nail polish that day as well. It costs 10 € here and it's definately worth it! The colour is shining bright for 2 weeks!!! I don't ever think about being careful with my nails anymore. Simply incredible!


In Greece it's quite common to go for pedicure, manicure, to get your eyebrows picked, to go for hair removal etc. How is it where you live? Or if you live in Greece - are you doing these things yourself or have it done for you?

Have a great day!☼

Beauty-site by a Swedish girl here in Glyfada: Nail tips and more

3 comments:

anitaskreta said...

Hej! Så fort jag får råd ska jag gå och göra det!! Det ligger i min plan. Har aldrig provat det, men dock vanlig manikyr fast när man gör smycken och använder naglarna som verktyg håller det förstås inte länge...

Birgitta D. said...

Jag köpte ett sådant kit för hemmabruk förra året. Det funkar bra men när man skall ta bort det är det inte så lätt.

Unknown said...

@Anita
Du måste prova, det är helt otroligt! MEN det kan vara olika bra på olika ställen. Första gången jag gjorde det blev det ganska fort en del skador i lacken, men nu den andra gången - gick till ett annat ställe - är naglarna precis som nymålade fortfarande efter 10 dagar. Det är fantastiskt, rekommenderas varmt!!!

@Birgitta
På "nagelstudion" lade de på en liten bomullstuss på varje nagel med borttagningsmedlet och lindade in med lite folie och så väntade vi en stund. 3-5 minuter. Smart med hemmakit! Fast det är rätt mysigt att bli lite ompysslad också...:), speciellt som det inte kostar så mycket.