Tuesday 11 June 2013

Plötsligt beslut idag: De statliga TV- och radiokanalerna i Grekland slår igen

Som en blixt från en klarblå himmel kom den grekiska regeringens meddelande idag att det statliga TV och radioföretaget ERT (ΕΡΤ - Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) bommar igen för att spara pengar. 

Det verkar dock inte gjorts några sparåtgärder utan pangbom bara stänger man alla statliga TV- och radiokanaler och 2656 människor blir utan jobb.


Det skulle ske vid midnatt, men eftersom sändningarna ändrade karaktär (förståeligt nog) skickades MAT (den grekiska polisens specialstyrka för att hålla ordningen) dit och antennerna plockades ned redan kl 22.50. "Χωρίς Σήμα" - "Ingen signal" står det bara nu.

Det känns tråkigt. De kanalerna var ju de enda icke kommersiella och det visades fantastiskt fina program. Många intressanta dokumentärer och så. Det program jag kommer att sakna mest är "Menoume Ellada", ett program som visade alla möjliga, kända och okända, fina platser i Grekland. Kan dock tänka mig att just det programmet dyker upp i någon av de andra kanalerna - med lite tur så.

Ack ja, ack ja

3 comments:

Steve said...

Så roligt att ha dig tillbaka på bloggen.
Det var en smått chockerande nyhet när jag igår hörde om nedläggningen av radio- och TV-kanalerna i Grekland.
Allt verkar möjligt i krisens spår.

Malin said...

Såg det på nyheterna nyss. Tråkigt!! Kramar från mig

Unknown said...

@Steve
Tack, Steve - hoppas det håller i sig...
Ja, vi blev alla ganska chockade. Tydligen var det väldigt kostsamt, men synd att det ska behöva gå så långt. Ev börjar de om på nytt med några hundra anställda.
@Malin
Tack och kram!