Monday 6 May 2013

Fungerande länk i kommentar

Read in English: How to make a clickable link in a comment

Ibland har man sett riktiga klickbara länkar i kommentarer, oftast spam-kommentarer i och för sig...:(

Jag har undrat hur man gör eftersom man ibland vill länka till något speciellt som har anknytning till inlägget man kommenterar.

När man i normala fall gör en länk kopierar (blåmarkera texten med vänster sida av musen, högerklicka och välj "kopiera")man bara URL(Uniform Resource Locator)-adressen överst i webbläsaren och klistrar in (högerklicka och välj "klistra in") så blir det en fungerande länk.

Vill man inte att hela  webbadressen (URL-adressen) ska synas skriver man den text man vill och blåmarkerar den, därefter väljer man länk-alternativet (här på Blogger står det "länk", men det kan även vara en bild av en länk, ibland runt en jordglob, t.ex när man ska skriva ett mail och vill sätta in en länk)så dyker det upp en ruta där det klart brukar framstå var man ska klistra in URL-adressen som man vill att länken ska leda till.

I kommentarer fungerar inte detta, åtminstone inte på Blogger. Jag har ibland funderat på hur man ska göra för att det ska bli en fungerande länk, eftersom jag tror det finns många som inte vet hur man kopierar länk-texten och klistrar in i webbläsaren, samt även många som inte orkar göra det.


För att länken ska fungera får man använda följande HTML-kod:

<a href="DinUtvaldaURL">Din klickbara synliga text</a>

T.ex om jag vill fixa en länk till det här inlägget i en kommentar kopierar jag det ovanstående och ändrar där det behövs, så här:
<a href="http://evaiaten.blogspot.gr/2013/05/hur-fungerande-lank-i-kommentar.html">Hur man länkar från en kommentar</a>

Nu återstår bara att kolla att det här fungerar i en kommentar nedan...:) Prova gärna här hos mig om du vill!

Observera att alla länkar i kommentarer är s.k "No follow", d.v.s din bloggs/webbsidas SEO (Search Engine Optimization - sökmotoroptimering) förbättras inte av att sprida ut länkar i kommentarer!

Lycka till!


5 comments:

Unknown said...

Testing, testing...!
Hur man länkar från en kommentar

nina said...

Bra jobbat Eva!

Amanda said...

Nu finns det några videor på min blogg när jag sjunger. Jag skulle verkligen uppskatta om ni går in och säger nånting, är supernervös för att visa dessa videor. Men jag hoppas ni gillar dom!
Ni får jättegärna sprida vidare videorna! :)
Tack på förhand!

Gamla Posthuset said...

Hej Eva!

Hoppas att allt är bra med dig! Jag har en ny blogg sörru. :) Nytt liv - ny blogg. fniss

Må så gott!
Kramen Ina

http://gamlaposthuset.blogspot.com

Unknown said...

@Gamla Posthuset
:) Jätteskoj, Ina! Lycka till med din nya blogg!
Många kramar