Tuesday 29 January 2013

Sverige skickar arbetslösa till Grekland! Info om lediga platser för svensktalande.

Ryktet sprider sig som en löpeld att Sverige kommer att skicka arbetslösa unga människor till bl.a Grekland i sommar...

Arbetslösheten i Grekland är rekordhög och varje dag förlorar ytterligare hundratals människor sina jobb här, men det berörs man tydligen inte av i kära Sverige.

Sju företag erbjuder 300 jobb i Grekland, Cypern, Spanien och Italien för arbetslösa svenskar. Den 4 febuari arrangeras en mässa i Malmö för de som är intresserade av att jobba på hotell i dessa medelhavsländer. Det är arbeten som barnledare, sportinstruktörer, showartister m.m som annonseras ut.

Det är klart att de vill ha människor till dessa platser som talar svenska, men det säger de förstås inte i TV här där det skrattas ironiskt åt svenskarnas idéer... Och faktum är ju att det bor massor av svensktalande arbetslösa i Grekland och man tycker att de lediga platserna skulle annonseras ut här i första hand.

Tittade in på arbetsförmedlingens "Platsbanken" och där hittade jag 13 jobb som erbjuds i Grekland, bl.a på Rhodos. Ett företag som söker flera anställda till turistorter i Europa till sommaren är
TMC Tourist Services, vilket för övrigt är det enda företaget som erbjuder jobb i Grekland och på Cypern(av dessa 7 företag som nämns).

Man kan gå in på deras sida och fylla i ett ansökningsformulär (Observera att jag inte känner till detta företag och kan inte ta något ansvar...! Vill bara tipsa om någon är intresserad.).


Bild från Imerisia.gr

5 comments:

Marina said...

Det låter onekligen som en konstig ekvation.

Steve said...

Ur led är tiden.

Semester & Mat said...

Det låter ju som lite fel tänkande. Bättre att de Svenskar som redan bor i Grekland får arbeta. De kan ju säkert landet bättre också än de som kommer från Sverige.

Kram

ღ ℬabbi said...

Är det nån som vet hur dom tänker... vet dom ens själva hur dom tänker!?
Kram

Anonymous said...

Allt handlar om konkurans för varför tror du att vi har hög arbetslöshet och höga skatter på små företag för er som inte vet så är det 63% i skatt å socialaavgifter och 25% i moms allt för att ha en medveten global politik och massinvandring så att det blir fler arbetslösa och lönerna går ner för lågutbildade så vi lättare kan konkurera med kina å kambodja och såna länder. Det är en medveten politik så vi borde -------censur------- alla politikerna.