Monday 5 November 2012

En trevlig dag inne i stan!

I förrgår hade jag en så trevlig dag! Mina vänner Anne (Almquist) och Josef (Gawronski) har varit här i Aten några dagar på semester och i förrgår träffades vi inne i storsta'n.

Jag frågade efter dem i receptionen på det mycket fina hotellet King George's Palace vid Syntagma square och då hoppar Anne fram med sitt glada leende och säger "Εδώ είμαι!" (Här är jag!) på grekiska...!

Duktiga Anne, lärarinna förresten, är jätteduktig på grekiska fastän hon aldrig bott här! Fantastiskt, eller hur?! Josef är bildproducent och har jobbat med X-factor m.m m.m.  Anne berättade att han blivit nerringd nu av en massa unga tjejer som ville se det brittiska pojkbandet One Direction live...hihi - de var visst i svensk TV i fredags.

Vi satte oss på en kafeteria på den här gågatan nära Syntagma och tog oss varsin kaffe. Jag blev bjuden på min goda Cappuccino Freddo av snälla Anne och Josef. Det var så trevligt att sitta där och surra - ett par timmar försvann i ett nafs!

En kul grej är att de varit i stadsdelen Gazi en dag och letade då på nätet vilken restaurang de skulle gå på och hamnade då i min blogg!  De åt på den otroligt söta restaurangen "Mamacas" som jag skrev om i inlägget Otroligt uteliv i Gazi, Aten! och tyckte att det var mycket bra där. Kul, kul!

Anne har jag förresten lärt känna genom Marie som jag skrev om igår!

Ha en trevlig kväll!
☼☼☼

5 comments:

Unknown said...

Så skönt att kunna byta perspektiv... från ett mörkt o allt kallare Umeå.. till Grekland och det du berättar om i din härliga blogg! Thanks Dearest:)

Anne Almquist said...

Åh vad det var kul att ses igen!!! Längtar redan tillbaka... Käre tid vad jag frös imorse när jag skulle ill jobbet. Massor av kramar från oss båda.

Eva in Athens, Greece said...

Verkligen superkul, Anne och Josef! Inte klokt att det var 12 år sedan sist...
Kram, kram

Snäckskalsdalen. said...

Mysigt och det ser ju underbart ut att kunna sitta ute och fika. Det kan man INTE här nu. Eller kan och kan, det kan man väl, men gissa hur mycket kläder och regnrockar man måste ha på sig då......
Agneta kram

Eva in Athens, Greece said...

@Agneta
På dagarna är det fortfarande varmt ute, åtminstone om man är i solen... De sista dagarna har det blivit betydligt kyligare och vi har tagit fram täcken och långärmat!
Tack och kram♥