Monday 1 October 2012

En massa grejer på gång!

Hejsan, hoppsan, dagarna går fort ibland. Jag håller på med en massa grejer! Det viktigaste är ett kul projekt tillsammans med en kompis, som jag hoppas kunna presentera för er inom en snar framtid... :)

Förutom det håller jag på med lite feng shui-rensning. Tar en hörna i taget, men det går framåt och det känns befriande...! (Här får ni se ett vackert litet löv istället.)

Så håller jag på med målandet fortfarande, men utegolvet är färdigt som ni kan se. Ser ju för tragiskt ut med de två buskarna som knappt har några blad... måste ta och plantera något där till våren, några tips?

Egentligen skulle det ju varit kul att inhandla några riktigt snygga trädgårdsmöbler, men man tager vad man haver... och förresten är det så kul att fixa och hålla på också! De här borden hade bara  ful obehandlad MDF som bordsskivor.

Tanken var att jag bara skulle måla dem lite så att de klarade av vattnet från bevattningssystemet, men så hittade jag fler fina färger i förrådet...
Tro inte att de är färdiga här. Det vita är bara grundfärgen. Ganska läckert i och för sig, men jag har tänkt pensla över båtfernissan på slutet och tror inte att det vita kommer att vara så vitt efter det.

En hungrig liten spindel kom och hälsade på...

Ha en jättefin dag, vecka och månad!


13 comments:

Unknown said...

Utegolvet och borden är jättefina. Det är roligt att du delar med dig så man kan få en idé.
Kram!

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hejsan!
Verklligen tuffa bord, o va kul med lite färg o mönster!
Djur i färgen...varför ska de dit o dö liksom?!

Ha en fin vecka, Klem Anna

Uffe said...

Har du inte funderat på vanlig klarlack? Båtfernissa gulnar alldeles för fort, och det finns andra typer av lacker att använda som är vattentåligs...

Snäckskalsdalen. said...

Vilken hörna! Det kommer att bli hur fint som helst. Vinterjasmin kanske, Jasminum nudiflorum....det är min passion just nu så därför föreslog jag det! Borden är urläckra! Vilken snits!
Agneta kram

Ann-Sofie said...

Intressant nu blev jag nyfiken :)

Jättefina bord.

Ha en bra dag

anneli said...

Säger det igen! Du är bara så duktig Eva!
Kramis

Malin said...

Snyggt! Som alltid en spännande insekt dessutom. ;)

Kram

Ika said...

Vilka tuffa bord! Ha en bra start på oktober Eva!

Elzie said...

Skulle nog behöva lite feng-shui här också, haha. Samlas på hög tycker jag det känns som.
Häftiga borden blev. Hade aldrig vågat ge mig på nåt sånt!
Hoppas du har en bra kväll.
Kram Elzie

Eva in Athens, Greece said...

Tack för alla era snälla kommentarer!

Hade ingen aning om att båtfernissa gulnar, Uffe! Vad ska jag ta då tro som är supervattentåligt?!

Vinterjasmin skulle nog bli jättefint, Agneta, tack för tipset!

Borden ser nu helt annorlunda ut eftersom jag målat över den vita basfärgen nu bl.a... Bild kommer imorgon eller övermorgon, ;)

Kram och än en gång, Tack!
☼☼☼

Uffe said...

Eva: Om underfärgen tål det så är en klar cellulosalack att föredra. Men det beror helt på vad underfärgerna är baserade på! Läs om hur du ska rengöra penslar från den vita och röda färgen så får jag en ledtråd, eller måla med det röd/vita på en träbit och låt det torka och pröva sedan att lacka över på träbiten. Det som kan hända är att underfärgen krackelerar och reser sig upp = inte snyggt... Men om inget händer så är det bara att lacka över. Jag har haft 18 meter lång träbåt i 20 år och hunnit lära mig en del. Om du har problem med att fixa lack så kan jag ordna det åt dig utan problem. Det finns även två-komponent lacker som tål att kontinuerligt vara i vatten. Används till durkar och liknande i båtar... Om du har frågor så är mitt Skype ID: ulf.wiman

Eva in Athens, Greece said...

Tusen tack, Uffe! Ska kolla upp detta med cellulosalacken. Toppen att ha fått tag i en specialist...! Många glada hälsningar från Glyfada

Jeanette said...

TAck ska du ha:) Off vilken läskig liten sak.