Saturday 11 August 2012

Ny bakgrund i min blogg - enkät!

Jag har bytt bakgrund i min blogg och nu vill jag veta vad ni tycker! På min laptop ser det inte ut som jag tänkt mig, men är ändå nöjd. På vanliga skärmar har jag ingen aning om hur det ser ut.

På mitt Picasa som är anslutet till bloggen går det fortfarande inte att göra collage. Jag använder mig av PhotoScape.
Bilden överst till vänster är tagen i Agios Giannis i Heraklion, överst till höger är vy över Aten från Ilioupolis, lavendeln och båten i Glyfada, statyn på Acropolis Museum och klipporna Limanakia Vouliagmenis. De nedersta två bilderna syns inte alls på min skärm.
Jag har satt in en enkät här i högerspalten eftersom jag gärna vill veta vad ni tycker! Där kan ni vara helt ärliga, jag kan inte se vem som kryssat i vad...! Skriv gärna vad ni tycker i en kommentar också, undrar verkligen hur det ser ut på de stora skärmarna - bilderna räcker nog inte ända ut i kanterna till höger och vänster?

12 comments:

Anna Karin said...

God morgon:) Tittade först på din blogg i min mobil. Det var lite svårt att se den vita texten mot bakgrunden, men när jag ser p bloggen i laptopen är det mycket bättre. Läckert att ha en hel bild som bakgrund, blir en helhet. Kram

Eva Trillian said...

Fantastiska bilder i ditt collage. Picasa gör collage om man tar hem deras lilla redigeringsprogram till datorn, men inte på nätet. Knepigt, men så är det :)
Jag är lite "läsvänlighetsnörödig" och vill bara på peka att det är svårt för många att läsa text när det är rörigt i bakgrunden. Vilket det blir, till viss del när textområdet är såpass genomskinligt.
Collaget räcker inte ut till kanten utan att börja om, men det kan man aldrig slippa, då bakgrunden anpassar sig efter bloggläsarens storlek på ruta - bilden är ju "statisk" medan webbläsarens ruta INTE är det. Men med så snygga bilder, vad gör väl det? :)
Alltid kul med lite nytt!

Malin said...

Ser snyggt ut! Ljus och fin jämfört med alla andra "mörka" bloggar.

Tina said...

Tyvärr blir den för rörig för mej. Har svårt att koncentrera mej på texten då den är lite "blek" i kombination med bakgrunden.

Anonymous said...

Rörigt! Hoppas du kan ändra till det bättre. Blir svårt för mig att läsa annars, märker jag.

Monica P said...

Oh jag håller som vanligt med den som sist uttrycker sig! Snygg men lit rörig. Går ända ut till kanterna på min bildskärm.

Eva in Athens, Greece said...

@Anna Karin
Kanske byter igen mot ETT fotografi. Det hade jag ju förut, men det var en bild från Bloggers kollektion. Tyckte bara det skulle vara så kul att ha ett collage med egna bilder...

@Eva
Håller absolut med dig att det ska vara lättläst! Väldigt fint med det genomskinliga, men blir ju lite rörigt, speciellt med flera olika fotografier i bakgrunden (skarpa kanter bl.a).

@Malin
Tack, så bra att den ger ett ljust intryck!

@Tina
Jätteskoj att du verkar vara i farten igen! Ska kolla vad jag kan göra åt det hela. ♥

@Anonym
Tack, tack, ska göra en del ändringar och se om jag lyckas få till det så att det blir lättläst med samma bakgrund.

@Monica
:)Har absolut inte märkt att du brukar hålla med föregående talare...! Ska ta fasta på "Snyggt, men lite rörigt" för närvarande tror jag... Behåller bakgrunden och tar bort den genomskinliga textbakgrunden så får vi se.

anneli said...

Collaget är fint men tyvärr stör det lite.
Ha det gott!

Snäckskalsdalen. said...

Jag tycker om den nya bakgrunden även om man som du säger inte ser hela. Jag ser nedre delen av fönstret och jag ser Aten. Sen ser jag ett öga på figuren. Men jag tycker det är vackert, jag älskar färgerna!

Picasa, ja, jag vet inte hur det hänger ihop med min blogg eller ej, men jag har laddat ner Picasa3 och där går det jättebra att göra collage.
Är det den du har? Annars kanske du skulle prova att ladda ner den?
Agneta kram

Unknown said...

Tyvärr tycker jag det blev för rörigt och jag ser inte riktigt vad som är vad. :-(
Kram och ha en bra kväll ! :-)

Steve said...

Härlig kontrast med den moderna storstaden i mitten och det gamla förfallna/slitna på resp. sida. Lite rörigt dock med text och länkar över bilderna.Det är svårt att få till det. Jag har försökt förnya mig oxå men ger upp till slut. Inför såna utmaningar känns det ok att ge upp ibland.

Eva in Athens, Greece said...

Tack för alla era kommentarer!

Vad gäller enkäten så svarade 8 att det inte var bra, alltför rörigt. 2 kryssade i "fin och annorlunda" och 1 "Det ser inte bra ut, byt!".

Själv tycker jag att det blev bra sedan jag bytte bakgrunden på inläggstexten. Det är förstås inte meningen att man ska kunna se hela bilderna. Agneta verkar se det som jag skulle önska att ni alla såg det...men alla är vi olika och självklart vill jag ta hänsyn till allas åsikter.

De som kommenterat före min tidigare kommentar har sett bloggen med genomskinlig textbakgrund och då var det definitivt ganska rörigt.

Kan det vara att det är en vanesak också? Att ni blev lite chockade först då ni tittade in?! Ännu har jag inte lyckats komma åt en vanlig, stor datorskärm, så jag vet inte hur det ser ut själv egentligen!!!

Vill absolut att bloggen ska vara lättläst som Eva Trillan skriver, och jag tycker att den är det nu sedan jag ändrat textbakgrunden.

Ska testa och ändra bakgrunden på länkarna högst upp också som Steve nämner, så får vi se!

Jag får väl ha i bakhuvudet vad jag skulle kunna hitta på för något som alla skulle gilla, men precis som Steve säger är det inte så lätt när man vill ändra och förnya...

Tack och massor av kramar till er alla!♥♥♥