Saturday 28 July 2012

Bloggfunderingar från Kreta

Hej, var har ni hållit hus?!

Tiden har gått snabbare än vanligt på sista tiden.

Vi är nu på Kreta sedan drygt en vecka. Killarna hade med sig två av sina polare från Aten, så vi har haft en massa kul för oss.


Jag har kommit fram till något trist som berör min blogg, nämligen att när jag översätter mina inlägg till det andra språket blir jag "bestraffad" av Googles sökmotorer som om jag kopierar. Inte så vidare värst kul...  


Har funderat på om det skulle hjälpa om jag publicerar exakt samtidigt, men har inte kunnat hitta någon som vet svaret på den funderingen. Dessutom så fungerar inte funktionen på Blogger för mig med tidsinställda inlägg sedan de gjorde en massa ändringar tyvärr - någon fler som märkt det?


Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Men exakt samma inlägg på de båda språken blir det inte någon fler gång. Det kommer att bli lite olika; ibland ungefär samma och ibland helt olika ämnen.


Nej, nu börjar jag faktiskt bli riktigt less på Blogger! Nu när jag kollade på förhandsgranskningen så har texten fått vit bakgrund! (Orkar inte ens plocka bort det från HTML... Suck!)
P.S Lite roligare inlägg på den engelska sidan...: Summer vacation on Crete
12 comments:

Ann-Sofie said...

Jobbigt när det strular.

Kram

Malin said...

Jag avskyr när det strular! Jag håller med om den vita bakgrunden till texten. Varför blir det så? Jag har också fått så någon gång. Fast Blogger funkar trots allt bättre för mig än blogg.se.

Ha det så skönt på Kreta! Har saknat dina inlägg.

/Cheeky Malin

~ INA ~ Inas☆House said...

Hej Eva!
Har du provat att gå in på inställningar - språk och formatering. Där kan du kolla om din tidzon är lik den andra bloggens tidzon. Jag tänkte om det kan vara det som strular när du vill tidsinställa dina blogginlägg. Jättetrist när det strular men jag hoppas att det ordnar sig för dig. :)

anneli said...

Jobbigt när det blir krångel,jag har min blogg via one.com,inte världens bästa heller,funderar att byta till nåt annat..
Var förresten i Glyfada i onsdags och besökte cafe Cheers ;-) så fint!
Har det gott där på Kreta!

Steve said...

Jag har oxå irriterat mig på Blogger, men vem är jag att hitta bättre alternativ. Kreta ger mig bra vibrationer. Ha de gott!

Snäckskalsdalen. said...

Vitt under texten har jag sett hos många, ett nytt fenomen....
Publicering på två språk och blogger och kopiering var en intressant vändning....ja, vad gör man?
Agneta kram

Semester & Mat said...

Trist när det strular. Läser många som byter bort blogger. MEn jag är så envis, så jag försöker hitta lösningar på det som stör mig hos nya bloggerutseendet. Slår vad om att det finns minst lika många saker att störa sig på om man byter...
Kreta, får mig att le lite extra. Är det olivlundarna måntro i Hersonissos som vi skrev om för dryga året :)

Kram

Eva in Athens, Greece said...

@Ann-Sofie
Tack för ditt medlidande... :)

@Malin
Tack snälla Malin. Ja, visst är det trist när det strular. Varför skulle de ändra? Allt fungerade ju bra innan...

@Ina
Tack Ina, ska kolla, men tror inte det kan vara det eftersom vilken tid jag än skriver in så publiceras inlägget i samma stund.

@Anneli
Men så gulligt av er att besöka vår cafeteria, det var verkligen snällt! Synd att jag inte var där, men som sagt även om jag varit i Glyfada så är chansen att hitta mig där minimal... Hoppas det blir tillfälle att träffas i alla fall någon dag, Anneli!

@Steve
Ack ja, ack ja, det är bara att hoppas att de fixar till allt strul snarast möjligt.
Här på Kreta är det gott att vara, även om det är väldigt varmt här också...

@Agneta
Ja, det är ju konstigt hur det kommer dit. Man kan ju gå in på HTML och plocka bort det, men det tar ju tid det också.
Det är ju inte Blogger som koperingsstraffar, det är Googles sökmotorer. Jag vet inte hur stor betydelse det har, men det är definitivt negativt.

@Caroline
Precis, det känns ju jättejobbigt att börja om från början.
Visst är det olivlundarna i Hersonissos!

Tack och kram till er alla!
☼☼☼

Uffe said...

@Eva: Välkommen tillbaka i bloggeriet, jag har saknat dina inlägg.
Kul att ni är "hemma"! Jag tycker bättre om den delen av Kreta som ni är på just nu. Det är lite varmare på vintern och blåser inte lika mycket. Mina favvisar är Keratokampos och Tsoutsoros. Där finns lugnet med stort L.

//Ulf (längtar hem)

Eva in Athens, Greece said...

@Uffe
Tack så mycket, det var snällt sagt. Jag har varit i Tsoutsouros för länge sedan och minns det som en mycket vacker plats. Keratokampos har jag aldrig besökt, men jag ska ha det i minnet till nästa gång jag befinner mig i de trakterna. Hoppas det blir tillfälle för dig att åka till Kreta snart igen!
☼☼☼

Anonymous said...

Hej Eva, det där med vit bakgrund bakom texten stör mig jättemycket. Det verkar bara dyka upp och inte på all text. Kanske dags att byta till wordpress? Katariina

Eva in Athens, Greece said...

@Katariina
Ikväll blev det inte så, kan det vara så att problemet är fixat?! Hoppas det! Orkar inte byta...
Kram♥