Thursday 14 June 2012

Kissen klarade sig inte

Jag har så tråkiga nyheter. Den skadade grå katten som jag tog hand om klarade sig inte. Trodde verkligen att det skulle gå bra, den åt så bra några dagar. Plötsligt på fredagkvällen åt den inte. På lördagen var Skrutten inte alls bra då jag kom hem från stan.

Såg att hans tandkött och fotsulor var färglösa och kände mig helt säker på att han hade en inre blödning som höll på att ta kål på honom.

Fick tag på veterinären per telefon som sa att det snarare kunde vara att kissen inte producerade nytt blod och sa åt mig att köpa en speciell medicin samt en matkonserv ("Recovery" Royal Canin) och mata honom med.

Den fina, fina kissemissen blev bara sämre och sämre dock, medicinen och maten till trots.

På söndagmorgon ringde jag veterinären och bad honom komma till mottagningen och hjälpa kissen till den sista vilan. Det gjorde veterinären som tur var, annars vet jag verkligen inte vad jag skulle gjort.

Begravde Skrutten under trädhäcken i vår trädgård.

Hade hunnit fästa mig så mycket vid den här katten att jag verkligen är jätteledsen att den inte finns mer.

Kram på er

15 comments:

Fru Venus said...

Nej. Sörjer med dig men är ändå glad att kissen fick sin sista tid hos dig som verkligen brydde sig om honom. Kram

Äventyret framtiden said...

Jag instämmer med fru Venus! Det är alltid så ledsamt när man måste ta bort ett kärt litet djur, men skönt ändå att den fick sin sista tid hos dig.

kram
Karin

Monica P said...

Man blir ledsen, vill ju inte att de ska lida. Vi har mist många under åren, oftast småttingar men ofta hannar också, som råkar in i slagsmål och får infektioner. Just nu är det en ung hanne här, grårandig, vacker, vild, som ser ut som om han har påssjuka på höger sida. Det finns inget jag kan göra, han håller sig på avstånd.

Linda - Mitt liv i Grekland said...

Nä va tråkigt att han inte klarade sig, lille missen!! Men du gjorde allt du kunde, hoppas lille missen har det bättre nu...Kram

anneli said...

Sorgligt!
Kram!

E. said...

tråkigt att få höra det..

Det är hoppfullt att det finns varma människor där ute ..som älskar djur!

Unknown said...

Vad synd Eva, du gjorde så gott du kunde. Varma kramar!

Elle said...

Fru Venus har redan sagt det så bra...
Kram! ♥

Aleka said...

Usch får en liten klump i halsen.. Stackars liten. Men säger som dom andra, tänk vilken tur han hade som fick sin sista tid hos dig. Blev omhändertagen, ompysslad och fick lite kärlek!

nina said...

Tror inte det är sant..
Han verkade ju så lugn och nöjd häromdagen,jag är glad att jag fick kela med honom. Han fick kärlek och lyckliga dagar hos dej. Björnkramar

Eva in Athens, Greece said...

Tack raringar, era fina ord värmer...

Åsa said...

Men Eva, det här har jag helt missat, så tråkigt.Men en eloge till dig som försökta vad du kunde för att hjälpa katten! Kramar

Anonymous said...

Åh fy så tragiskt..men du, du fanns där och hjälpte den så gott du kunde...han var inte ensam i alla fall. Stor kram till dig och ditt stora hjärta.

veronica said...

Åh vad ledsamt, men du, du kan vara glad över att han fick det bra och någon som brydde sig om honom in i slutet. Kram!

Eva in Athens, Greece said...

Tack snälla Åsa, BabbiBittan och Veronica. Gråter en skvätt då och då, han var så himla go'. Varför kunde den inte klara sig?! Snyft