Sunday 1 April 2012

En kväll vid havet och domnande känsla i ryggen...? Thyroidi m.m!

Det var så vackert nere vid havet häromdagen. Det här bilderna är tagna i Elliniko.

Då och då får jag liksom en svagt domnande känsla i ryggen. Det är på en oval vertikal fläck på höger sida av ryggen. Jag har inte ont eller så, men undrar vad det beror på. Har frågat ett par läkare, men de vet inte. Gjorde även en magnetundersökning faktiskt förra året, men allt var o.k.

Fick en hel del underliga symptom förra våren; svimningskänslor, blev yr då jag böjde mig ner, hjärtklappning och kunde knappt gå i trappor! Det visade sig att jag fått en sjukdom i sköldkörteln, men det är nog inte det som heter struma. Det syns inget heller på halsen.

Θυρεοειδή (Thyroidi) säger man här i Grekland, men det verkar vara just sköldkörteln...? Mycket konstigt..."Jag har fått sköldkörtel" ungefär...? Om någon vet, berätta! Tar medicin dagligen för detta. Alla symptom har försvunnit utom detta med ryggen. Känner det bara då och då. Verkar ha ett litet samband med då jag känner mig lite kall. Är det någon som har någon idé vad det kan bero på?

Ha en fin dag!
☼☼☼

5 comments:

anitaskreta said...

Jag tror att det ar sa att det finns bade overfunktion och underfunktion av skoldkorteln och det ar nog det de kallar thiroidi har.

Malin said...

Är det inte hypotyreos då? Hur mår du nu?

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Vilka underbara dager/kväller i sånt väder! i dag har vädret varti på vår sida oxå här, med mkt snö som kom igår. Vi grävde oss en liten plats med "bänkar" o grillade i påsksolen c",O

Usch att du skulle få det där, men bra att du fick veta vad det är iaf o kan medicinera. jag har oxå en fläck på ryggen som jag ibland får int i, domanar...blir yr o vill svimma. Kan sitta rätt upp o ner o känna att det yrar till...konstigt.

ha en fin påsk, Klem Anna

Unknown said...

Vilka ljuvliga bjuder bilder. Kram

Eva in Athens, Greece said...

Anita: Det är nog underfunktion jag har. Konstigt namn i alla fall.
Kramis

Malin: Det verkar vara så det heter på svenska, kollade på wikipedia. Ödem har jag inte haft, men det om minnet sa läkaren här oxå och det stämmer. Det glömde jag att skriva bland mina underliga symptomer som plötsligt dök upp. Tyvärr finns det inte översatt till grekiska, men det är ju faktiskt grekiska...! Antagligen heter det så här oxå då, men att man i dagligt tal kortat av det?
Tack för det, Malin! Äntligen vet jag vad jag har för sjukdom!!! Jag mår bra, får ta en liten tablett varje morgon.
Kram, kram!

Anna: Vad skönt ni hade det! Men du, Anna, kan det vara så att du oxå fått hypotyreos då? Har du märkt att minnet plötsligt blivit sämre oxå kanske? Men alla får inte samma symptom.
Kram

Ingrid: Tack! ♥♥♥