Friday 23 March 2012

Hemma igen efter operationen!

Ja, jag kom hem redan igårkväll, så det blev inte ens en natt borta - skönt! Allt verkar ha gått bra, har inte alls ont. Lite jobbigt med bandaget förstås på hela benet...det ska bort på måndag. Jag knallar på som vanligt...i stora joggingbrallor!

Sätter in några bilder på det fina sjukhuset där ingreppet gjordes; Mediterraneo här i Glyfada. Vi har en försäkring som betalar för det. Alternativet skulle varit att göra det på ett statligt sjukhus, men det skulle ha dröjt väldigt länge innan jag skulle blivit kallad, kanske ett år. Det gäller isåfall att vara ute i god tid...!De sista 4 bilderna är från mitt rum där jag fick vänta ett par timmar före operationen och ta igen mig i efteråt. Det fanns som vanligt en knapp man kunde trycka på när man ville något, men direkt man tryckt fick man svar via en högtalare och så fick man säga vad man ville!

Venerna leder blodet till hjärtat (artärerna leder blodet från hjärtat). En ven som inte fungerade som den skulle togs bort med en metod som kallas stripping. På något sätt dras hela venen ut! Min kärlkirurg, Apostolos Saliveros, visade mig hela venen i en plastburk efteråt...! Blodet hittar sedan nya vägar.

Är glad att ingreppet är gjort. Var väldigt orolig att jag skulle få en blodpropp, speciellt bakom knäet såg det inte bra ut.

Operationer är inte kul! Man känner sig så utlämnad...Är glad att jag inte var nedsövd den här gången. Förra gången var jag det och det kändes som en enda lång mardröm. Tycktes ha hört läkarna prata utan respekt för mig och min kropp och visste inte om det var sant eller inte efteråt. Nu var jag vaken och kunde se kirurgen och den övriga personalen ovanför ett skynke samt höra dem - det kändes bra. (Kände inte något av ingreppet.)

Ha en fin helg!
♥♥♥

15 comments:

Ann-Sofie said...

Åhhh vad skönt att det gick bra.

Gunilla said...

Jag har sett Chania sjukhus från insidan och ditt verkar mycket fräschare! Lycka till med tillfrisknandet!
Kram

anneli said...

Så skönt att allt gick väl!
Ha en skön tillfrisknings helg!
Kram!

Grekland nu said...

Skönt att det är över och att allt gick bra, det är alltid lite oroligt med en operation. Och ditt sjukhus ser verkligen hemtrevligt ut! Även min operation skedde på ett privat sjukhus men inte var det så fint, med fåtölj och trevlig inredning.

veronica said...

Skönt att allt gick bra och hoppas att du slipper knasiga vener i fortsättningen. Ta det lugnt i helgen och ta hand om dej!:)

Steve said...

Stripping och resterna i en plastburk. Fascinerande.
Trevlig sjukhusmiljö.
En riktigt skön helg i joggingbrallor önskar jag dig.

Monica P said...

Det var skönt att få veta att allt gick efter ritningarna.- Verkar vara fint sjukhus.

Malin said...

Skönt att det gick så pass bra, men skumt att se sin utdragna ven i en burk. De försökte visa mig mina gallstenar i en burk, men då var jag så illamående efter narkosen att jag visade bort dem med HELA handen. UT!

Vilken obehaglig upplevelse du hade efter din senaste narkos? Vem vet skillnad på dröm och verklighet i det läget?

Kram!

Elle said...

Vad skönt att allt gick bra. Verkade dessutom vara ett trevlig sjukhus också.
Ha en skön helg!
Kram Elle

Birgitta said...

Härligt att det gick så bra och vilket fint sjukhus!
Är försäkringar för att få så fin vård dyra i Grekland?

Unknown said...

Skönt att det gick bra. Jag är forfarande kvar på sjukan. krya på dig Kram

Eva in Athens, Greece said...

♥♥♥

Unknown said...

Vad härligt att det är över och att det gick bra. Det var verkligen ett fint sjukhus. Hoppas att du snart kan gå som vanligt igen.
Kram Christina

~ INA ~ Inas☆House said...

Hoppas att du är uppe o studsar på benen. Skönt att allt gick bra!
Kramen Ina

Eva in Athens, Greece said...

Tack Christina och Ina! Idag har bandaget tagits bort , kan inte med ord beskrivas hur skönt det är att slippa det! Ganska blått här och var..., men det försvinner ju. Allt ser ut som det ska och på torsdag ska stygnen tas bort, tjoho!