Wednesday 11 January 2012

En hatkärleksrelation...

Egentligen inte stor skillnad på temperaturen här i Glyfada med den vi hade i Umeå! Här har vi 4,5 grader nu och det regnar. I Umeå hade vi ett par plusgrader de första dagarna, men där snöade det ändå för fullt!

Hihi, här en titt på vårt magra citronträd under paraplyet...

Som en parentes får ni se grannarnas citronträd i somras...
Nähä, de fotografierna hittade jag inte på den här datorn och på laptopen fungerar inte internet av nån anledning. Jag har definitivt en hatkärleksrelation till datorer...!!!

Plus 1,5 grad i Umeå.

10 comments:

Marina said...

Hoppas ni har haft en bra julvistelse där uppe i norr!

Emma Tiger said...

Trevligt me lite snö!! Allt regnar bara bort här i Göteborg!! Dystert o mörkt! Längtar efter sommaren nu!! Hoppas ni hade ett trevligt nyår och att du fick mumsa på nån Aladdin-kartong när du var hemma i Sverige!!!

Fru Venus said...

Jag föredrar ditt magra citronträd före vinter och snö :-)

Anonymous said...

Hallå och God Fortsättning! Är ni i Sverige nu?

Jag är tillbaka från Chile nu och C kommer hit i februari o stannar 3 månader!

Steve said...

Du har en utmärkelse att hämta på min blogg. Ha en bra dag!

Marina pa Kreta said...

Välkommen hem till Glyfada igen!
Anar att det blir fler blogginlägg igen när vardagslunket är igång. =)
Kram!

Ann-Sofie said...

Sv: Nej har aldrig ätit kvarg förut men blev nyfiken då var och varannan pratar om det och äter det.
I saffrans bröd använder man ju det oxå :)

Eva in Athens, Greece said...

Marina: Vi har haft det så bra, tack!

Emma: Alldeles för mycket choklad blev det...

Fru Venus: :) Gillar oxå citronträdet även om det är mycket magert, men hade gärna stannat längre i Umeå för jag älskar verkligen snö!

Katariina: Vi kom tillbaka till Aten i söndagsmorse.

Jätteskoj! Ska titta in hos dig snart!

Steve: Tack snälla du, blev jätteglad!

Marina på Kreta: Tack! Det är lite svårt att komma igång, mycket att hinna ifatt...

Ann-Sofie: Aha. Jag har nog oxå sett kvarg i recept på saffransbröd. Här finns det inte att köpa vad jag vet, eller så vet jag inte vad det heter här. Tror jag letade det på Kreta för länge sedan då jag ville baka det där goda mörka brödet jag berättade om, men hittade det inte. Har istället använt den goda fasta grekiska youghurten Total de gånger jag bakat brödet och det har blivit väldigt gott. Det var duktigt av dig att göra egen kvarg!

Marina pa Kreta said...

Kvarg liknar den kretensiska söta färska Mizitran som tillverkas på våren.

Även tyskarna säger att "söt" glikia Mizitra (γλυκια μιζιτρα) liknar deras Quark = kvarg.

Eva in Athens, Greece said...

Tack för den upplysningen, Marina på Kreta! Jag älskar ju bara den kretensiska Mizitran! Oftast hinner vi dock inte äta upp allt, eftersom de är så stora och förstörs snabbt, så då ska jag baka det mörka goda kvargbrödet nästa gång!