Saturday 3 December 2011

Darrar av obehag och upprördhet!

Fy så obehaglig upplevelse! Var nyss ute med hunden mitt i natten för att hon skulle få kissa innan vi går och lägger oss.

Ute var det för det första riktigt läskigt, dimmigt och allmänt ruggigt...!

Kusligt som på den här bilden, men betydligt mörkare och ingen söt hund...

Precis som på bilden var det en silhuett av en människa en bra bit bort, som kom gående med snabba steg mot oss. Just innan jag svängde av från vägen och in på den obebyggda tomten ser jag att en hund springer omkring lös kring silhuetten, men trots att hon absolut måste ha sett oss(vi kom gående under och var i närheten av en stark gatulampa)ropar hon inte in hunden.

Jag började fundera om det inte var hennes hund. När Marisa och jag lämnar tomten och vänder hemåt får den lösa hunden(Dobbermanliknande) syn på oss och kommer rusande och gör utfall mot Marisa...

Under hela tiden som hunden rusar mot oss, ca 30 m, och medan den skäller fruktansvärt och gör utfall mot oss säger inte den gående kvinnan någonting. Hon går i samma takt som förut och visar inga som helst tecken på att det är hennes hund. (En människa som verkligen inte varit ägare till hunden skulle ha brytt sig mer...!)

Tack och lov hade jag min kretensiska herdekäpp med mig(!), som jag brukar om nätterna, så jag viftade med den i luften och slog den hårt i marken några gånger. Då vände hunden. Då plötsligt försöker kvinnan få tag på den och jag hör henne säga till hunden; "Vad håller du på med?"(på grekiska). Jag för min del undrar vad hon höll på med!

På mig dunkade hjärtat av rädsla. Jag vill verkligen inte att Marisa ska vara i något hundslagsmål!

Jag förstår fortfarande inte vad den människan hade i tankarna. Det verkar ju precis som om hon skulle kolla vad hennes hund skulle göra och om den verkligen gått till anfall skulle hon då ha låtsats att det inte var hennes hund...?
Jag begriper ingenting faktiskt.


Skönt att skriva av sig lite! Nu känner jag mig hyfsat lugn igen...!

Natti, natti!

Den översta fina bilden hittad på Dp.shots - dock ej de som fotat, men de har samlat ihop några mycket fina bilder tagna i dimma.
Dobbermanbilden från Petsfunnies.com

16 comments:

Äventyret framtiden said...

En otrevlig upplevelse ända ut i fingertopparna!! Ruggigt! Förstår din upprördhet och känsla väldigt väl. En dobberman är inte att leka med och absolut inte om matte inte ens bryr sig. Tur att du hade käppen och har humör!

Ha en fin lördag!
Karin

Aleka said...

Fy vad obehagligt! Och vilken otroligt konstig kvinna... usch

ღ ℬabbi said...

Men fy så läskigt...du kanske skulle ha använt käppen på henne *arg*,,sååå nonchalant. Man kan bli förbannad på mindre! Bra att inget hände ändå. Märkliga människor finns det gott om..Kram

anneli said...

Va hemskt!!
I våran by har några hundägare som låter sina hundar springa lösa ....jag är och inte bara jag, är skiträdd för dom! Många har tom kontaktat polisen, men vad gör dom??

Steve said...

Tyvärr finns det allt för många människor som inte borde ha hund.
Kretensisk herdekäpp verkar vara ett effektivt försvarsredskap.

Jennie said...

Usch, va hemskt! Men många här i Grekland skulle verkligen inte skaffat hund!
Har några exempel både i grannskapet och bekantskapskretsen. Sen finns det ju så klart de som tar väl hand om sina hundar.

Millan said...

Fy va läskigt!! Tur att du hade käppen med dig!! Kram

Anonymous said...

Hua...*ryser här
/Kram Kram

Konstantina said...

Taack så mycket!! :)
Ja eller hur. Jag gillar den tredje bilden med :) Hon är så fin!

Nej fy vad hemskt.. Tur att inget dåligt hände! (fast detta var ju dåligt, men du förstår..)

Hoppas allt är bra med dig! :)

~ INA ~ Inas☆House said...

Usch vad hemskt! Vad rädd jag skulle bli av en sådan händelse! Hoppas att ditt hjärta slår lugnare slag nu och att ni inte möter den där hunden igen i mörkret. Kram Ina

Eva in Athens, Greece said...

Åh tack, ni är så snälla allihop att jag blir riktigt rörd...
Galen kvinna verkligen, och stackars hennes hund också! Det var säkert ingen rolig upplevelse för den heller, måste ha känt sig väldigt stressad från början till slut, och en annan gång kan den ju bli skadad. Ack ja, ack ja...
Tusen kramar till er!
♥♥♥

Niki said...

usch fy :( tur att inget värre hände!!
Kram!

Niki said...

haha på tal om att inte skaffa hund.. förstår inte riktigt varför många Greker inte vill ha hunden inomhus. I Sverige är vi mer toleranta men som min mammas kusin som bor på Kreta, som har sin stora hund Leon i en koja i trädgården året runt.. Eller som en bekant som inte släpper in husdjur alls i sitt hus. Fast man kan ju inte dra alla över en kam.. har två vänner som har hund inomhus. Men tycker det är lite kul att jämföra mellan landen :D haha

Eva in Athens, Greece said...

Hej Niki! Tur i alla fall att fler och fler här i landet inser att det är mycket roligare att ha hunden inomhus som sällskap. Det måste bli slut på detta med att ha hunden fastbunden jämt vid en koja!!! Och som sagt även slut på att ha dem springande lösa jämt. Det vanligaste är dock lösa utan sällskap! De flesta hundar som springer lösa i Grekland HAR hem, hur tokigt det än låter...

Carola said...

Men fy vad otäckt! Och vilken människa! Jag blev biten en gång av en hund på Bahamas när jag var ute och åkte rullskridskor. Den kom springande mot mig och jag stannade och sa åt den att gå hem. Då lugnade den ner sig men så fort jag vände ryggen till för att rulla vidare så bet den mig i vaden. Hunden bara vände sig om och sprang in på sin tomt igen.

Eva in Athens, Greece said...

Hej Carola! Det är ofattbart att folk bara har hundarna lösa sådär! Den hunden kanske inte sett någon på rullskridskor förut och därför uppfattade dig som ett hot. Man vet ju aldrig vad en hund kan få för sig för något, en annan gång kan det vara ett litet barn som drar en leksak efter sig eller vad som helst...människorna måste skaffa sig hundvett helt enkelt...ack ja, ack ja...