Saturday 10 December 2011

Alternativ "julgranständning" på Syntagmatorget

Jag hade ett snabbt ärende in till centrala Aten i förrgår. Då höll de på att dekorera pomeransträden på Syntagmatorget med  julgransprydnader tillverkade av återanvänt material, såsom glänsande burkar o.d. Barn hade tillverkat dessa annorlunda dekorationer.

Och här en liten video från gårdagens alternativa "Nu tänds julgranen"-fest på syntagmatorget:Har äntligen hittat julgranen och annat julpynt i våra kaotiska affärslager! Igår kunde jag inte hitta hälften, men idag tog jag med mig sonen och han kände igen kartongerna där de stod under en massa annat jox. Så nu ska julgranen tändas här hemma också! Ja, här i Grekland tar man fram allt juligt på en gång.

Kul i Jul!

10 comments:

Tina said...

Du är utmanad, Eva! ;-)

ღ ℬabbi said...

Kul med Julen...jag är kanske grekisk jag med för här är allt framme oxå. Ha en fin 3 advent Eva. Kram

Marina said...

Det kan inte hjälpas, jag tycker det är svårt att få den rätta julkänslan i värmen...

Min plats i solen said...

Härligt att det är jul för hela slanten hos er just nu. :) Får vår del skulle dagen ha inneburit julgransjakt i skogen men istället har vi alla dukat under av årets vinterförkylning så det blir viloläge och att snyta sig istället. Julgranen får bli en annan dag.

Ha en fin söndag Eva!

Kram Lotta

Steve said...

Härligt att se att glädjen ändå finns i Grekland.
Ett bra grepp att låta barn göra juldekorationer av återvunnit material.
Ditt inlägg visar att grekerna tar situationen på allvar och att glädje och sparsamhet går att förena.

anneli said...

Vill absolut komma till Aten!

Eva in Athens, Greece said...

Tina: Hm, insåg det tidigare på lördagskvällen...Jag tar utmaningen, men inte idag...Tack för att du tänkte på mig!

Babbi: Lite grekisk är du allt, med grekiskt namn t.o.m!

Marina: Visst saknar man snön!

Lotta: Krya på er, kära du!

Steve: Tycker jag också!

Anneli: Ja, det finns mycket att se och göra här i staden faktiskt!

Mona said...

Ja, grekerna behöver lite festligheter och glömma allt elände för en stund.

Helen said...

Hej Eva!
Va kul att du vill gå med i Planet Relay! Vad menar du med att du försökte gå med men att inget hände? Registrerade du dig men fick inte bekräftelsemailet till din inbox? I så fall kan det ha hanmnat i din skräppost, vi har haft problem med just Hotmail som jag ser att du använder. Sen måste du klicka på länken i det mailet för att bekräfta din mailadress och sen är det klart. För att folk ska kunna se dig på kartan på Explore sidan behöver du ställa in din ”Global position”.

Hos oss äger du dina foton och videos mm och självklart kan du radera ditt konto. Just nu finns det ingen knapp där du kan göra det själv, men det kommer snart, du kan för tillfället maila oss och be oss att radera ditt konto.

Ha det bäst och fråga om du undrar nått mer!

Eva in Athens, Greece said...

Mona: Precis, så är det!

Helen: Självklart vill jag gå med i sajten som ni fixat! Jag fyllde i allt, men med ett annat efternamn (Inathens istället för mitt riktiga)och klickade sedan på registrera eller vad det stod. Då kom det upp att jag måste fylla i rutorna som jag inte hade sett(väldigt små...), så då gjorde jag det och kontrollerade att allt var ifyllt. Klickade på registrera igen, men då hände inget. Det kom inte upp något meddelande över huvud taget. Har inte kollat mailen, kanske har det kommit något dit ändå? Återkommer i ärendet!
Toppen att man kan gå ur när man önskar och att ni inte har rättighet att använda foton o.d som ni vill. All the best wishes!