Wednesday 23 November 2011

Ska man ha reklam på bloggen?

Ja, vad tycker ni?
Funderar faktiskt på att sätta in lite reklam på bloggen...de flesta av oss som bloggar har ju inte tusentals läsare som vissa berömda bloggare, men många bäckar små...? Man kanske kan få ihop till en present till sig själv efter ett år? :) - vore väldigt skoj tycker jag! Man kan ju även bestämma sig för att använda ev inkomst till välgörenhet av något slag.

Det är så mycket pengar i rullning via internet, varje gång man klickar är det någon som tjänar pengar på det, så varför skulle inte vi som bloggar kunna ta oss en liten pyttesmula av kakan?!

Har läst lite om sådant och en del vill absolut inte se reklam på en blogg, andra tycker t.o.m att det ser mer proffsigt ut, så nu vill jag veta vad ni tycker! Skriv en kommentar här nedan och glöm för all del inte att fylla i enkäten här i högerspalten!!!

Själv bryr jag mig inte om det finns reklam på en blogg. Ibland kanske det kan vara lite väl mycket, men det skulle aldrig vara en anledning för mig att sluta läsa en blogg.

Kanske av intresse:
Extrasidor eller kanske några av dina etiketter överst i bloggen?

Fixa extra sidor på Blogger
Kommentarsfält på Bloggers fristående sidor
Blogg på två språk eller fler - Tvåspråkig blogg
Bildplats på Blogger (Picasa webbalbum)
Minska bilder på Bloggers blogg
Fixa svarta hjärtan och andra symboler med tangentbordet?
Alla svenska bloggregister! (Registrera din blogg och få bättre placering på Googles söklistor!)

22 comments:

anneli said...

Gillar inte reklam på bloggen, men läser ändå några bloggar som har reklam, fast ibland kan det bli för mycket , då tappar man intresset att läsa bloggen! Själv vill jag inte ha det på min!

fina frun said...

De flesta bloggar har ju reklam för att finansiera driftkostnaden. Så om du har en chans att få en del av kakan, så varför inte?

Nova said...

Jag har funderat i samma banor. Hur mycket kan man tjäna egentligen? Man lägger ju ned en hel del jobb på bloggen och det vore ju kul med åtminstone en väldigt låg timpenning.

Grekland nu said...

Visst lockar tanken att kunna tjäna pengar på bloggen, men jag vill helst inte ha reklam på min egen blogg så det har stannat vid tanken. LITE reklam gör kanske inte så mycket, men blir det för mycket så gillar jag det inte...Men jag tror nog jag skulle fortsätta läsa just din blogg i alla fall!

Semester & Mat said...

Jag klickade "jag bryr mig inte", fast jag egentligen inte gillar reklam på bloggar. MEn är bloggen tillräckligt bra så besöker jag den ändå, så mig avskräcker du inte genom att ha reklam med ;)
Men blir det för mycket, så det är svårt att läsa vad som är reklam och vad som skribenten lagt dit då besöker jag inte bloggen så många fler gånger.
Min blogg är ju kanske lite väl stilren, vitt och utan reklam...

Ha en fin dag!

Nova said...

Hej Eva, helt off topic, men är du möjligtvis en gammal vän från Bukefalos.com?

Äventyret framtiden said...

Jag har fått erbjudanden om att ha reklam på bloggen men jag har tackat nej. Tycker det är helt okay för den som vill ha reklam och jag skulle inte sluta läsa din eller någon annans blogg om det finns reklaminslag i den. Absolut inte.Innehållet i inlägget är ju ändå det väsentliga.
Så reklama på du bara:D!

Anonymous said...

Är generellt emot reklam, men jag får erkänna att jag nog har lite dubbelmoral.. Som vegan skulle jag t.ex. inte uppskatta att se reklam för kött eller företag som gör grymma djurförsök, men jag hade varit positivt inställd till reklam som uppmanar till en miljövänligare livsstil. Jag tror att du som bloggare helt enkelt får besluta själv(kan förstå att det är ett mål att någon gång kunna tjäna pengar på det du brinner för och som tar så mycket av din tid)och så får dina följare avgöra vad som känns bra för dem...
You can't please them all..
kram Nina

Steve said...

Jag är så innerligt trött på all plötsligt uppdykande reklam. Men visst, ok för mig om det inte stör texten. Jag kanske oxå är extra känslig numera (efter 2001) för "störande" intryck.
Viktigast är ändå det skrivna ordet.

anitaskreta said...

Jag tycker gott det kan finnas lite reklam. Bara det inte hoppar runt for mycket reklam sa det blir storande. Funderar sjalv pa att ha, men behover nog hjalp for jag vet inte hur det fungerar....

Anonymous said...

Funderar på hur det funkar rent praktiskt ...får man styra själv vilken typ och hur mkt reklam? Har för mig att jag sett på bloggar att reklamen styrs lite av vad man skriver (tex resereklam om man bloggar om resor, matreklam om man har en matblogg osv). Hur funkar det med ersättningen? Hur får man ersättningen och är inte den föremål för beskattning? Hur funkar det då???

~ INA ~ Inas☆House said...

Men man tjänar väl bara på reklamen om någon läsare klickar på den reklamlänken har jag för mig och har man inte massooor med läsare så blir det inte många kronor om året. Men jag är inte riktigt säker. Jag har haft reklam en gång i tiden. En dag fick jag mejl att jag inte fick ha reklam nå mer på bloggen pga att jag hade skrivit och gjort reklam (en länk) om något som inte passade google, så jag fick aldrig mina slantar... trist.
Jag läser din blogg hur du än tänker göra. :)

Anonymous said...

Är bloggen bra så bryr jag mig inte. Man kan ju själv välja att påverkas eller inte

Eva in Athens, Greece said...

Anneli: Fullt förståeligt. Jag tycker också att det är finare utan reklam, men har lust att prova.

Fina frun: Tack för det!

Nova: Tyvärr är det nog väldigt lite för de flesta bloggare. Beror helt på antal läsare.
Bukefalos.com har jag aldrig besökt vad jag vet, så jag är nog inte den du tänker på!

Karin: Bra att du tycker så!Kära bloggvänner, måste iväg en sväng! Svarar senare på de övriga kommentarerna! Kram, kram

Eva in Athens, Greece said...

Nina: Förstår jag verkligen att du inte vill se reklam för kött och produkter från företag som använder sig av djurförsök! Själv är jag ju tyvärr inte vegetarian eller vegan, men borde bli!

Ingabritt: Men tack så mycket, det var snällt sagt!

Caroline: :) Lite får det allt bli, om det nu blir av. Din stilrena blogg är jättefin, och helt rätt i tiden!

Steve: Så sant som det är sagt. Vem är inte trött på all reklam? Men på något sätt har man väl lärt sig att sortera bort det, och då och då kan man ju få information om en riktigt bra produkt också.

Anita: Jag vet inte heller hur det funkar riktigt, i vilken utsträckning man kan välja vilken reklam som läggs in. Om man använder sig av Googles verkar det som om de väljer reklam som de tror passar in på bloggen. Tar nog ett tag att sätta sig in i detta också!

Katariina: Vi har samma funderingar! Ett kontonummer måste man ange till företaget, så då får man ju använda sig av ett vanligt konto(ej kredit) där man inte har en massa pengar för säkerhets skull.

Ina: Men det låter ju inte riktigt klokt! De kan väl inte få bestämma vad man skriver om och vad man länkar till?! Gäller att läsa det finstilta här alltså, tack för tipset! Kommer du ihåg vad du länkade till?
De flesta ger bara ersättning för klick på annonsen, men tror att det finns företag som betalar för antalet visningar också.
Tack för dina snälla ord!

Anonym: Håller med dig där, man tittar ju inte närmare på annonserna om man inte är intresserad, men som sagt kan det allt bli lite störande om det är väldigt många och stora annonser, så att de på något sätt tar upp det mesta av sidan.

Min plats i solen said...

Hej Eva!

Intressant diskussion tycker jag och dessutom viktig att ta ställning till som bloggare. För bloggvärlden är verkligen full av reklam. Både den som är lätt att se och den som är mer smygande.

Själv tycker jag att det är upp till var och en om man vill ha reklam på sin blogg eller inte. Jag läser både bloggar med och utan reklam och jag bryr mig inte om den där reklamen. För mig är det innehållet i bloggen som är det viktiga. Kan en bloggare tjäna pengar på sin blogg är det helt ok för mig och roligt för bloggaren. Det är ju inte mer annorlunda än sportstjärnor som gör reklam för olika flingor, musli eller liknande.

Själv har jag gjort ett medvetet val att inte ha reklam på min blogg av den anledningen att jag själv vill bestämma vad jag skriver på min blogg. Inte begränsas av några sponsorer och inte riskera att det dyker upp reklam för någonting på min blogg som jag inte känner att jag kan stå för.

Tack för alltid lika intressanta diskussioner Eva!

Kram Lotta

Anonymous said...

Tycker inte det gör nånting med lite reklam. Bara det inte kommer upp nya fönster och håller på så är jag glad. =o)
På tal om min förjulsmys video så kan du visst låna den till din blogg och länka till mig. Nema problema. =o)
Önskar dig och de dina en underbar advents helg!
kram

Eva in Athens, Greece said...

Lotta: Om det blir av tänker jag vara väldigt noga med att läsa det finstilta. Jag tänker INTE välja något som gör att jag inte får skriva vad jag vill och länka till vad jag vill! Det verkar ju inte riktigt klokt att sådant förekommer, med tanke på hur liten ersättning man får.
Jag ska även kolla upp om man på något sätt kan bestämma själv vilken reklam som ska visas.

Tine: Tack så mycket, hoppas jag kan fixa det bara!
Nä, pop-up-fönster gillar inte jag heller, så det ska jag då verkligen försöka undvika!

ღ ℬabbi said...

Nej jag vill inte ha reklam...det är så mycket reklam runt omkring oss ändå och det räcker för mig. Min egen blogg där är reklam bannlyst. Vill nån annan ha på sin så är det ju upp till dom..även om jag skulle tycka att det är irriterande att se när jag besöker dom. Om det skulle påverka mina besök hos den personen? Förmodligen...Ha en fin advent Eva. Kram

Eva in Athens, Greece said...

Babbi: Tack för ditt ärliga svar! Som sagt, än är inget bestämt. Blev lite orolig där efter att ha läst Inas kommentar om att Google inte gillat något hon skrivit!!! Vi får se vad som händer.
En jättefin första Advent till dig också!

Eva said...

Tycker inte att det spelar så stor roll om det är reklam på bloggen så länge det inte ligger så att det stör läsningen. Hm. Själv har jag faktiskt inte tänkt på min som en inkomstkälla, haha..

Eva in Athens, Greece said...

Hej Eva! :) Det vore ju väldigt kul, det kan man ju inte förneka...MEN man behöver nog väldigt många läsare för att man ska kunna tala om inkomst tyvärr, men något litet är ju roligt det också!