Friday 4 November 2011

Blåbärssylt i Grekland!

Haha, idag vet ingen vad som ska hända med Grekland och jag visar bilder på blåbärssylt! Blev så glad, har inte sett Blåbärssylt där jag handlar förut, dock blåbärsyoughurt. Sylten var helt o.k, men definitivt inte som svensk...smakade inte lika mycket och gott...

För övrigt snurrar tankarna bara i huvudet, men om andra saker än Greklands framtid - kan inte göra så mycket om den, idag i alla fall...

Vill tipsa er bloggare, som inte är med redan, om ett nytt trevligt bloggregister: Bloggnytt. Lista din blogg där du också!

Ha en underbar fredag!

11 comments:

Elle said...

Håller tummarna för att det ordnar sig för Grekland!

ღ ℬabbi said...

Ja Grekland har det tufft nu...och för en lång tid framåt antar jag. Be att nån skickar dig svensk blåbärssylt :) Trevlig helg...firar ni Alla helgons helg i Grekland ?

Elzie said...

Usch ja, kan inte vara roligt att ha det som det är nu i ert land. Hoppas verkligen att det ordnar upp sig.
Blåbärssylt lät gott. Var en riktig slarva i somras så det blev dåligt med blåbär, trots att det fanns så mycket. Ja, det får man ångra efteråt!!
Hoppas ni har en bra helg i alla fall.
Kram Elzie

Steve said...

Hemkokt blåbärssylt,hallonsylt,jordgubbssylt och drottningsylt är några av de naturens gåvor vi förvarar i vår jordkällare. En skatt att nalla av under kalla vintermånader.
Mina tankar är ofta hos er i Grekland och jag hoppas på en ljus framtid för alla som bor där.

Hjem Kära Hjem/ Anna said...

Hej!! Ja hur ska det gå egentligen? Tycker det är otäckt o tänka på hur det kan gå om det inte vill sig...
Hoppas det ordnar sig, fort.

God helg, Klem Anna

Marina pa Kreta said...

Nu maste det bli ordning och reda pa detta kaos!
Man far ju magkatarr snart...

Jennie said...

Hej Eva!
Jag har hittat Dansk blåbärssylt på AB. Inte marmelad, riktig sylt. På pannkakor...med glass... Mat är inget bra samtalsämne för en gravid kvinna ;)

Anonymous said...

Varför inte göra sitt eget blâbärssylt om andan faller pâ ? Jag gör mitt lingonsylt själv flera ggr under âret med djupfrysta lingon som jag köper till jul eftersom det är bara dâ man hittar dem i frysen. Perfekt. Men vet inte om det blir samma med blâbären....tycker de smakar inte riktigt samma som i Sweden ; en blek variant. Men kanske med lite citronsyra i för att fâ lite sting ?
G-mor

Semester & Mat said...

Låter som att det är rätt oroligt det man läser och hör på nyheterna hemma hä.
Hoppas det blir ordning på landet Grekland, för det är sådanat underbart land.

Kram

Min plats i solen said...

Hej Eva!

Om det går att få tag på blåbär hos er så är mitt tips att göra din egen blåbärssylt. Inte svårt alls. Blåbär och socker bara. Vill du ha recept så säg bara till. :)

Vi är många som tänker på er i Grekland just nu och hoppas på det bästa.

Jag gick ingång på ditt inlägg om kommentarer längre ner. Förlåt för min evighetslånga kommentar. ;)

Jag hoppas att du har haft en fin helg Eva!

Stor kram till dig

Eva in Athens, Greece said...

Tack Elle! Nu känns det i alla fall lite bättre efter allt kaos de sista dagarna...

Babbi: Brukat beställa blåbärssylt av mamma(hemlagad förstås, mamma är proffs på sådant!) men nu var det ett tag sedan de var här. Hoppas de kan komma till våren!
Alla Helgons Dag eller "Των Αγίων Πάντων" (ton Agion Pánton) firas första söndagen efter Pingst här i Grekland. I år var det den 19 juni. En minnesgudstjänst hålls. Gravlyktorna tänds. Många människor i Grekland går f.ö till sin närmast anhörigas grav dagligen och tänder oljelyktan. Bor man långt ifrån är det vanligt att man betalar någon att göra det.

Elzie: Tack! Ja, det är ju faktiskt synd att inte ta tillvara på det som naturen bjuder på, men jag vet inte hur duktig jag skulle vara själv med bärplockning om jag bodde i Sverige även om jag borde ha det i generna!

Steve: Tack! Er jordkällare verkar vara en riktig skattkammare...

Anna: Tack snälla du! Det blir nog bra till slut.

Marina: Ja, fy hur det varit de sista dagarna. Jag har undvikit att tänka på ämnet!

Jennie: Perfekt tips! Då blir det AB nästa gång det ska handlas! (Ät vad du vill nu när du är gravid, Jennie!)

G-mor: Kan man alltså köpa djupfrysta blåbär här i Grekland? Har aldrig sett djupfrysta bär över huvud taget i frysdiskarna här. En gång hade jag djupfrysta hjortron i VÅR frys som en vän hade haft med sig. Det var första(och enda)gången jag gjort hjortronsylt och den blev supergod, men barnen klagade som sjutton på doften hemma medan den kokades minns jag!

Caroline: Tack snälla rara!

Lotta: Blåbärsskogar finns inte här tyvärr. Nu ska jag i första hand köpa sylten som Jennie berättade finns på en stor livsmedelsaffär här. Intressant var även tipset om att det finns djupfrysta blåbär att köpa någonstans.
Bara kul med långa kommentarer!

Kram och tack till er alla!