Monday 10 October 2011

Världsdagen för hemlösa

Det är så hemskt att det finns så många hemlösa människor ute i världen! Tänk att inte kunna gå hem! Jag önskar verkligen att man skulle kunna göra något för dessa människor.

I Sverige finns det mer än 18.000 hemlösa! Här i Grekland hittade jag en siffra från 2008 om 20.000 hemlösa, men det är säkert många, många fler nu...Tyvärr har jag inte hittat något liknande för de hemlösa här i Grekland. Här kan ni läsa Petros historia.

Homeless

Höj ambitionerna i bekämpningen av svensk hemlöshet!

3 comments:

Äventyret framtiden said...

Så bra att du påminner oss om att tänka på andra som inte har det lika bra som man själv har. Det är inte en självklarhet för alla att kunna krypa ner i sin egen säng varje kväll...Ibland brukar jag försöka tänka mig hemlös, men kan inte förstå hur det är möjligt att klara sig utan hjälp från andra. Sommartid går säkert an, men nu när kylan åter gör sig påmind...

En fin måndag önskas dig!
Karin

Unknown said...

Tycker du tar upp ett viktigt ämne, här i Sverige gör vi också just nu en kraftansträngning att försöka samla in så mycket pengar som möjligt till världens barn. Och alla engagerar sig, både hem och skola. Min son fick stå med insamlingsbössa under skoltid förra veckan. Bra tycker jag.
Själva har vi ett fadderbarn i Bolivia, men man kan ALDRIG göra för mycket, finns många som behöver en hjälpande hand.

Ha en fortsatt härlig vecka!
Camilla

Eva in Athens, Greece said...

Ja, Karin, tänk så hemskt att ligga och frysa varje natt...

Så bra Camilla, att det samlas in pengar till världens barn, och förstås att ni har ett fadderbarn i Bolivia! Var och en får göra det som känns rätt och efter sina möjligheter. Minsta lilla sak man gör för någon utsatt kan bli ett minne för livet för den personen! Det är något man ska ha i tankarna, för saker och ting kan förändras - rätt som det är kan man själv vara i den situationen...
Vi får komma ihåg att hjälpa då vi kan.